Varjobudjetit yllätyksetöntä höttöä ja hölmöläisen peitonjatketta

Tiedote 15.11.2018
Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma arvostelee oppositiopuolueita vastuuttomista ja epärealistisista varjobudjeteista.

”Perussuomalaiset haluavat lakkauttaa nykymuotoisen kehitysavun kokonaan. Tästä saataisiin käyttöön 300 miljoonaa euroa. Tämä on hyvin lyhytnäköinen linjaus. Se, että suljemme silmämme hädänalaisilta mailta, huonontaa entisestään olosuhteita näissä maissa ja saa näiden maiden ihmiset hakemaan parempaa elämää muualta. Lakkauttaminen siis lisäisi, varmaankin perussuomalaisten ajatuksen vastaisesti, maahanmuuttoa Euroopassa ja myös Suomessa. Juurisyihin puuttuminen ja elinolosuhteiden parantaminen kehittyvissä maissa tulisi olla ensisijaista. Perussuomalaisten logiikka ontuu ja on humanitäärisesti kestämätön. Hölmöläisen hommaa siis monin tavoin”, Kauma sanoo.

Kauma arvostelee perussuomalaisia myös puutteellisista laskelmista. Perussuomalaiset esittävät 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneen säilöönottoa, jonka kustannus olisi jopa yli 500 miljoonaa euroa. Perussuomalaiset ovat laskeneet kustannukseksi vain 10 miljoonaa euroa.

”Vihreitä ei näytä työllisyys kiinnostavan. He haluavat lisätä sosiaaliturvaa ja etuuksia, mutta työpaikoista viis. Vielä sen lisäksi he haluavat rangaista omistamisesta kiristämällä osinkoverotusta 245 miljoonalla eurolla ja rajata yrittäjävähennystä 27 miljoonalla eurolla. Työpaikkojen vähennys olisi 21 000”, Kauma ruotii.

Kauman mukaan kaiken huippu on Sdp.

”Mistä Sdp:n yrittäjävihamielisyys oikein kumpuaa? Eduskunnan tietopalvelun mukaan demarien reformit kurittavat ensi vuonna yrittäjäperheitä peräti 650 miljoonalla eurolla. Joku voisi antaa heille oppitunnin siitä, etteivät työpaikkoja taiota tyhjästä eikä varsinkaan verottamalla ahkerat yrittäjät henkihieveriin. Sdp:n eläkelupauksista taas ei ota selvää kukaan. Eivät varmaan he itsekään. Viime vappuna he lupasivat sata euroa nettona kuukaudessa alle 1400 euron eläkkeisiin. Varjobudjetissa noin 1400 euron työeläkettä saavien kansaneläke nousee 30e/kk. Mihin se loppu siitä satasesta jäi? Rinteen virtuaalimaailmaan?” Kauma kysyy.

Lisätietoja:
Pia Kauma, puh. 050 574 6764

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn