Eduskuntatyö

Eduskunnassa täysistunnot ovat pääsääntöisesti tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantait on varattu maakunnissa työskentelyä sekä kuntapolitiikkaa ja kaupunginvaltuustojen kokouksia varten. Olen kotikaupungissani Espoossa  kaupunginvaltuuston lisäksi myös kaupunginhallituksen jäsen sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston jäsen.

Suuri osa kansanedustajan työstä tehdään valiokunnissa. Tällä hetkellä olen talousvaliokunnan jäsen, suuren valiokunnan jäsen sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ovat käsittelyssä kaikki alan palveluihin ja osittain myös tukiin liittyvät asiat ja esimerkiksi vakuutuslainsäädäntö. Myös sote-uudistuksen mietintö, josta aikanaan äänestetään, tehdään siellä.

Talousvaliokunnassa käsitellään kauppa- ja teollisuuspolitiikkaan sekä mm. pankki- ja vakuutustoimintaan liittyvää lainsäädäntöä.

Suuren valiokunnan työ kytkeytyy Suomen jäsenyyteen Euroopan unionissa.

Olen myös mukana Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapuheenjohtaja vuosille 2021-2024 eli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä, johon kuuluu 57 maata maantieteellisesti Vancouverista Vladivostokiin.

Kansainväliset tehtävät ovat aina olleet minulle lähellä sydäntä. Siksi toimin eduskunnan Suomi-Ranska -ystävyysseuran puheenjohtajana ja Suomi-Espanja -ystävyysseuran puheenjohtajana.

Aikaisemmilla vaalikausilla olen ollut varsinainen tai varajäsen myös lakivaliokunnassa, perustuslakivaliokunnassa, ulkoasiainvaliokunnassa, ympäristövaliokunnassa ja työ- ja tasa-arvovaliokunnassa.

Kaikki eduskunnan täysistunnoissa käyttämäni puheenvuorot löytyvät täältä.

Kaikki tekemäni kirjalliset kysymykset löytyvät puolestaan täältä.

Tekemäni aloitteet voit lukea  täältä.

Laitathan minulle viestiä, jos on jotain, jota haluaisit minun kansanedustajana tai valtuutettuna vievän eteenpäin tai huomioivan työssäni.

pia.kauma@eduskunta.fi / puh. 050 5746764

 

 

 

Pia sosiaalisessa mediassa

Twitter

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ke 22.3.

Mikä ratkaisee vaalien tuloksen ja millaisia hallitusvaihtoehtoja on vaalien jälkeen?

Tervetuloa vaalikontilleni kuulemaan, mitä mieltä on politiikan konkari.

#eduskuntavaalit2023 #ehdokas61 #uusimaa #kokoomus

Suomen EU-vaikuttaminen on täysin retuperällä. Ennallistamisasetus ja asuntojen pakkoremontit osoittavat, että hallitus on nukkunut, kun on pitänyt pitää Suomen puolia. Pääministeri @MarinSanna pitäisi johtaa EU-politiikkaamme, mutta ei johda. Onnetonta.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009458532.html

#kokoomus ei ole esittänyt sote-palveluihin leikkauksia. Haluamme saada palvelut kuntoon ja ihmiset jonoista hoitoon hyödyntämällä laajasti eri palveluntarjoajia. Esim. palveluseteleitä ja parempia Kela-korvauksia. Puheet leikkauksista eivät pidä paikkaansa.
#vaalitentti #mtv3

Työn ja eläkkeiden verotusta alentamalla ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen maksaa inflaation myötä kohonneet elinkustannukset. On myös oikein palkita ihmisiä työn tekemisestä ja ahkeruudesta. Myös eläkkeellä.
#kokoomus #vaalitentti #mtv

Load More

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 2 ja se on: "Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen." ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 1 ja se on: "Velkaantuminen seis ja talous kasvuun". ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Minulla on tosi fiksuja ja aktiivisia ihmisiä ympärilläni auttamassa vaaleissa. Julkaisen täällä säännöllisesti heidän tukipuheenvuorojaan.Tässä on Hannu Ranki, ekonomisti. Entinen kollega Pohjola-yhtiöistä."Olen tuntenut Pian jo 1980-luvulta yhteisen työhistoriamme ansiosta.Pia on luotettava, vastuuntuntoinen, rohkea, yhteistyökykyinen ja osaava henkilö. Nykyinen vaikea kansainvälinen poliittinen tilanne, maapallon yhä kiihtyvällä vauhdilla kohtaama ilmastonmuutos ja kotimaiset haasteemme edellyttävät kansanedustajalta kokonaisvaltaista ymmärrystä mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista, jotta hän yhdessä muiden kanssa pystyy tekemään mahdollisimman järkeviä kestäviä ratkaisuja ja päätöksiä. Vaikeiden päätösten tekeminen edellyttää rohkeutta, mutta myös vastuuntuntoa mahdollisimman oikeudenmukaisia ratkaisuja tehtäessä. Pian tuntien, uskon vahvasti hänen tähän työhön pystyvän!" ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Tässä valmistaudutaan suureen apteekkialan paneelikeskusteluun.Mukana useita alaa tuntevia keskustelijoita ja asiantuntijoita.#apteekki #verkkoapteekki #lähipalvelu #uudistus #terveyspalvelu #sote ... See MoreSee Less
View on Facebook