Eduskuntatyö

Aloitin kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen 3. kauteni kansanedustajana.
Olin 1. kauteni kansanedustajana vuosina 2011-2015. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa putosin ensimmäiselle varasijalle, mutta nousin takaisin kansanedustajaksi vuonna 2017, jonka jälkeen olen jatkanut työtäni eduskunnassa yhtäjaksoisesti.

Eduskunnassa täysistunnot ovat pääsääntöisesti tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Maanantait on varattu maakunnissa työskentelyä sekä kuntapolitiikkaa ja kaupunginvaltuustojen kokouksia varten. Olen kotikaupungissani Espoossa  kaupunginvaltuuston lisäksi myös kaupunginhallituksen jäsen.

Suuri osa kansanedustajan työstä tehdään valiokunnissa. Tällä hetkellä olen talousvaliokunnan jäsen, suuren valiokunnan jäsen sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ovat käsittelyssä kaikki alan palveluihin ja osittain myös tukiin liittyvät asiat ja esimerkiksi vakuutuslainsäädäntö. Myös sote-uudistuksen mietintö, josta aikanaan äänestetään, tehdään siellä.

Talousvaliokunnassa käsitellään kauppa- ja teollisuuspolitiikkaan sekä mm. pankki- ja vakuutustoimintaan liittyvää lainsäädäntöä.

Suuren valiokunnan työ kytkeytyy Suomen jäsenyyteen Euroopan unionissa.

Olen myös mukana Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen-valtuuskunnassa eli Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä, johon kuuluu 57 maata maantieteellisesti Vancouverista Vladivostokiin.

Kansainväliset tehtävät ovat aina olleet minulle lähellä sydäntä. Siksi toimin eduskunnan Suomi-Ranska -ystävyysseuran puheenjohtajana ja Suomi-Espanja -ystävyysseuran puheenjohtajana.

Aikaisemmilla vaalikausilla olen ollut varsinainen tai varajäsen myös lakivaliokunnassa, perustuslakivaliokunnassa, ulkoasiainvaliokunnassa, ympäristövaliokunnassa ja työ- ja tasa-arvovaliokunnassa.

Kaikki eduskunnan täysistunnoissa käyttämäni puheenvuorot löytyvät täältä.

Kaikki tekemäni kirjalliset kysymykset löytyvät puolestaan täältä.

Tekemäni aloitteet voit lukea  täältä.

Laitathan minulle viestiä, jos on jotain, jota haluaisit minun kansanedustajana tai valtuutettuna vievän eteenpäin tai huomioivan työssäni.

pia.kauma@eduskunta.fi / puh. 050 5746764

 

 

 

Pia sosiaalisessa mediassa