Valoa Espooseen myös tulevalla valtuustokaudella

Kampanjani sunnuntain 13.6. kuntavaaleihin päättyi eilen lauantaina.

Nämä vaalit ovat olleet sikäli erilaiset kuin aiemmat, että en ole päässyt kasvokkain tapaamaan espoolaisia niin paljon kuin olisin halunnut. Osaltaan syynä ovat olleet koronarajoitukset. Mutta toinen syy on se, että olen ollut kiinni eduskunnassa sote-uudistuksen käsittelyssä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Se on se valiokunta, joka tekee asiassa ratkaisevan mietinnön, josta sitten äänestetään eduskunnan suuressa salissa.  Luultavasti aivan lähiaikoina.

Sote-uudistus mullistaa espoolaisten talouden ja osittain myös palvelut

Meitä kokoomuslaisia on valiokunnan 17 jäsenestä vain 3, joten olen kokenut, että läsnäoloani ja aktiivisuuttani juuri nyt on tarvittu nimenomaan siellä. Meidän espoolaisten kannalta sote-uudistuksella on erittäin suuri merkitys, koska se muuttaa radikaalisti meidän rahoitustamme ja verojamme, jos uudistus toteutuu. Jatkossa verorahojamme ohjataan aiempaa enemmän muualle maahan ja olemme aiempaa riippuvaisempia valtionosuuksista, kun haluamme investoida esimerkiksi kouluihin.

Uudistusta on tehty viimeiset 15 vuotta, joten tilanne on historiallinen. Pidän tärkeänä, että valtuustoon valitaan henkilöitä, jotka osaavat toimia myös tässä uudessa tilanteessa ja pitää espoolaisten puolia. Uskon kuitenkin, että me selviämme tästäkin, niin kuin me olemme aiemminkin selvinneet.

Tänään valittavalle kaupunginvaltuustolle jää vielä paljon kehitettävää

Onneksi sentään viime päivinä ovat koronarajoitukset höllentyneet, joten kohtaamisiakin on ollut. Tapaamani ihmiset ovat toistuvasti nostaneet esiin seuraavia aiheita: Liian tiivis rakentaminen metron myötä sellaisillakin alueilla, jotka ovat perinteisesti olleet pientaloalueita. Vanhusten kotihoitajien jatkuva vaihtuminen ja hoitajapula. Koulujen resurssit sekä tarve ottaa enemmän erityisryhmiä ja erityisluokkia käyttöön, jotta kaikki lapset saisivat jatkossa heille sopivan tuen. Taloushaasteet. Liikunta ja kulttuuri niin nuorille kuin vanhemmillekin. Pysäköinnin hankaluudet sekä pääsy terveyskeskukseen.

Jokaisella meistä on jokin sellainen asia, joka tuntuu juuri nyt tärkeältä.

Paljon on siis kehittämistä niin palveluissa kuin kaupunkisuunnittelussakin. Mutta se on sitten seuraavan kaupunginvaltuuston tehtävä.

Olen iloinen, jos pääsen jatkamaan työtä espoolaisten hyväksi myös tänään pidettävissä vaaleissa.

Hyvä espoolainen, käytäthän ääntäsi. Demokratia ei ole itsestäänselvyys.

Pidetään yhteyttä myös jatkossa!

Pia

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn