Naisten kokema lähisuhdeväkivalta vakava ilmiö

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma nosti eduskunnan kyselytunnilla esille huolenaiheen naisten kokemasta lähisuhdeväkivallasta.

Vuoden 2016 EU-tutkimuksesta kävi ilmi, että Suomi oli naisille EU:n toiseksi turvattomin maa.

– Naisten kokema lähisuhdeväkivalta on huolestuttava ja vakava ilmiö. Vuoden 2016 EU-tutkimuksesta kävi ilmi, että Suomi oli naisille EU:n toiseksi turvattomin maa. Tutkimuksen mukaan Suomessa tapahtuvista väkivaltarikoksista 30 prosenttia oli nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä, Kauma toteaa tiedotteessa.

Kauman mukaan maahanmuuttajanaiset kokevat merkittävästi valtaväestöä enemmän väkivaltaa ja sen uhkaa.

– Perheväkivalta jää piiloon monta kertaa muun muassa koetun häpeän takia. Myös taloudellinen riippuvuus väkivallantekijästä lisää asiasta vaikenemista. Mitä heikompi on naisen taloudellinen asema perheessä, sitä vaikeampi hänen hakea apua tilanteeseensa.

– Maahanmuuttajanaiset kokevat väkivaltaa 2-3 kertaa enemmän kuin valtaväestöön kuuluvat naiset.

Kauman mukaan hälyttävää tilanteessa on se, että lähisuhdeväkivaltaa ei aina mielletä samalla tavalla rikokseksi kuin esimerkiksi tuntemattoman tekemää väkivaltaa.

– Huomenna vietetään naistenpäivää. Suomi on monella tapaa erittäin hyvä paikka syntyä tytöksi. Meidät tunnetaan maailmalla koulutuksen ja mahdollisuuksien tasa-arvon maana. Suomi on usein listattu maailman parhaaksi maaksi äideille.

– Seuraavana tavoitteenamme tulee olla maailman paras ja turvallisin maa perheille.

Verkkouutiset 07.03.2019

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn