Sipilän puheet Natosta ristiriitaisia

14.5.2014 julkaistu tiedote

 

ETYJin parlamentaarisen valtuuskunnan jäsen ja raportoija, kansanedustaja Pia Kauma muistuttaa, että Suomen on harjoitettava aktiivista ulkopolitiikkaa kaikilla merkittävillä kansainvälisillä forumeilla. ”YK, EU, ETYJ ja Euroopan neuvosto ovat areenoita ulkopolitiikalle siinä missä Natokin. On erikoista yrittää asettaa näitä eriarvoiseen asemaan keskenään sisäpoliittisista syistä, sillä Suomen tavoitteita ja turvallisuutta edistetään näissä kaikissa”, Kauma sanoo.

Kauman mielestä vakauden ja turvallisuuden lisääminen yhteistyötä turvallisuuspolitiikassa syventämällä on suomalaisten etu. ”Keskustan Sipilä pitää Naton rauhankumppanuutta Suomea hyödyttävänä ja haluaa säilyttää mahdollisuuden jäsenyyden hakemiseen. Silti samaan aikaan puhutaan Pohjolasta muusta maailmasta irrallisena saarekkeena, johon muutokset eivät vaikuta”, Kauma ihmettelee.

Kauma pitää kummallisena Sipilän näkemystä siitä, että Nato olisi suunnattu jotakuta vastaan. ”Välillä Sipilä puhuu Natosta hyödyllisenä yhteistyöfoorumina ja välillä vihamielisenä sotilasliittona. Näkökulma tuntuu vaihtuvan heti, kun puhutaan rauhankumppanuuden syventämisestä jäsenyydeksi”, Kauma toteaa. Hänen mielestään Keskustan pitäisi nopeasti selvittää suomalaisille, mistä ristiriitaiset puheet johtuvat.

Lisätietoja:

Pia Kauma, puh. 050 5746764

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn