”Sähkölle saatava riittävän alhainen hintakatto”

Pia Kauma kehottaa hallitusta toimiin EU-tasolla tilanteen helpottamiseksi.

Sanna Marinin (sd.) hallitus ei ole tehnyt tarpeeksi sähkökriisin helpottamiseksi, arvostelee kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma. Kokoomusedustaja kehottaa nyt Suomea työskentelevän alhaisemman sähkön hintakaton puolesta EU:ssa.

Kokoomus on jo aikaisemmin esittänyt sähkölle hintakattoa. Puolueen mukaan hintakatosta on sovittava ensisijaisesti EU-tasolla, tai vaihtoehtoisesti Pohjoismaissa.

Kauma kommentoi asiaa Twitterissä.

– Hallitus ei ole tehnyt tarpeeksi. Nyt on saatava EU-tasolla sähkön markkinamalliin muutoksia ja riittävän alhainen hintakatto. Miksi ette tee EU-lobbausta ja hae Suomelle kumppaneita samalla tavalla ajattelevista maista Mika Lintilä ja Sanna Marin?

Kansanedustaja viittaa viestissään Taloussanomien artikkeliin, jossa haastateltavat kertovat sähkön hinnannousun vaikutuksesta arkielämäänsä. Yksi haastateltavista kertoo palanneensa siirtyneensä elintavoissaan ”osittain 1800-luvulle”, ja myös muut kertovat joutuneensa säästämään huomattavasti niin lämmitys- kuin peseytymiskuluissa. Eräs haastateltavista myöntää odottavansa kovempia pakkasia ”pelolla”.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn