”Kuvat ambulanssien jonoista ovat pelottavaa katseltavaa”

Päivystykset ovat tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneita.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kiinnittää Facebook-kirjoituksessaan huomiota päivystysten ruuhkautumiseen. Erityisen paha tilanne on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSissa, jonka alueella päivystyksessä joutuu viettämään keskimäärin kahdeksan tuntia.

Ambulanssipotilaat odottavat vastaanotolle pääsyä yhä useammin ambulanssissa.

– Uutiskuvat ambulansseista, joissa ihmiset odottavat tuntikausia sairaalaan pääsyä, ovat pelottavaa katseltavaa. Mitä jos vaikka onnettomuuteen joutunut lapsi joutuisi odottamaan tuolla? Tai ikäihminen, joka on saanut sairauskohtauksen kotonaan, Kauma kysyy.

Päivystys on pahoin ruuhkautunut myös esimerkiksi Varsinais-Suomessa, jonka tilanne ei johtajaylilääkäri Mikko Pietilän mukaan ole koskaan ollut näin paha.

Kauma huomauttaa, että kokoomus pyrki jo vuoden 2019 eduskuntavaalien alla sanomaan, että liian tiukka hoitajamitoitus ainoastaan pahentaisi tilannetta. Silti Sanna Marinin (sd.) hallitus sääti tiukan mitoituksen.

– Yritimme myös sanoa, että massiivista sote-uudistusta ei kannata toteuttaa ainakaan koko maahan samaan aikaan, koska se vain vie rahat hallinnon pystyttämiseen eikä palveluihin. Ei mennyt perille sekään. Runnoivat läpi, Kauma sanoo.

– Ja nyt ollaan tässä tilanteessa!

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn