Poliittisten virkanimitysten aika on ohitse

28.11.2014 julkaistu tiedote

 

Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko jää eläkkeelle ensi kesänä. Virka tullaan lähipäivinä julistamaan avoimeen hakuun ja täytettäväksi 1.8.2015 alkaen. Espoon henkilöstösäännön mukaisesti kaupunginhallituksen tehtävänä on julistaa virka haettavaksi niin, että varsinaisen valintapäätöksen tekee valtuusto.

”Espoon tulee toimia suunnannäyttäjänä julkisten virkojen täyttämisessä. Pätevimmät hakijat on etsittävä avoimen haun kautta. Paikkojen jakaminen ennalta tietyille poliittisille ryhmille saattaisi karsia pois monia huippuhakijoita vain puolueen jäsenkirjan perusteella tai sen vuoksi, ettei jäsenkirjaa ole”, kokoomuksen kansanedustajat ja Espoon kaupunginvaltuuston jäsenet Pia Kauma ja Sanna Lauslahti toteavat.

”Poliittisesti valittavien johtajien ja virkaan nimitettävien johtajien välille tulisi tehdä selkeä ero. Esimerkiksi Tampereella on käytössä pormestarimalli, jossa kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtajat valitaan poliittisin perustein. Espoossa meillä ei tällaista mallia ole eikä sellaista ole näköpiirissäkään”, Kauma toteaa.

”Suhmurointien aika on ohitse. Valintojen tulee lisätä kansalaisten luottamusta siihen, että tärkeisiin johtotehtäviin valitaan aina parhaat hakijat. Edellytämme, että Espoon teknisen toimen johtaja samoin kuin muut toimialajohtajat aikanaan valitaan pätevyyden, ei puoluejäsenkirjan perusteella”, Lauslahti toteaa.

Lisätietoja

Pia Kauma, puh. +358 50 5746764

Sanna Lauslahti, puh. +358 50 5122 380

 

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn