Pia Kauma Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajistoon

Parlamentaarisen yleiskokouksen varapuheenjohtajan kausi kestää yhden, kaksi tai kolme vuotta sen mukaan, kuinka paljon ääniä on saanut vaalissa.

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) on valittu Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapuheenjohtajaksi. Kauman kausi kestää kolme vuotta. Hän sai yhdeksästä ehdokkaasta toiseksi eniten ääniä.

Valinnan teki yleiskokouksen täysistunto, joka kokoontui etäyhteyden avulla Itävallan Wienissä.

Kauma toimi kesäkuun loppuun asti parlamentaarisen yleiskokouksen kansalaisjärjestösuhteiden erityisedustajana ja on tällä hetkellä yleiskokouksen terrorisminvastaisen komitean jäsen. Hän on aiemmin toiminut yleiskokouksen poliittisen komitean raportoijana sekä johtanut Etyjin yleiskokouksen vaalitarkkailijoita Bosnia-Hertsegovinan ja Georgian parlamenttivaaleissa.

Yleiskokouksen puheenjohtajaksi valittiin ruotsalainen Margareta Cederfelt. Varapuheenjohtajia valittiin yhteensä kahdeksan.

Pia Kauma johtaa Etyjin vaalitarkkailijoita Moldovan ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa 11. heinäkuuta. Kauman lisäksi vaalitarkkailuun osallistuu kansanedustaja Inka Hopsu (vihr.) Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta.

Moldovassa järjestettiin parlamenttivaalit edellisen kerran vuonna 2019. Maassa päädyttiin ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin sen jälkeen, kun parlamentti oli kaksi kertaa hylännyt presidentti Maia Sandun ehdokkaat pääministerin tehtävään.

Kauma ja Hopsu tarkkailevat vaaleja Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa. Koronapandemian vuoksi vaalitarkkailuoperaatioon normaalisti kuuluva vaalitarkkailijoiden ennakkoperehdytys kohdemaan tilanteeseen järjestetään etäyhteyksin.

Juttu julkaistu Verkkouutisissa

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn