Länsi-Uudenmaan asukkaiden huolenaiheet tulivat tutuiksi aluevaalikampanjan aikana

Eilen illalla päättyi vaalikampanjani ensimmäisissä hyvinvointialueiden aluevaaleissa.  Olen kiertänyt laajasti tätä 10 kunnan läntisen Uudenmaan aluetta tammikuun ensimmäisestä viikosta lähtien. Eilen olin eri puolilla Espoota ja Kirkkonummella.

Näissä vaaleissa erilaista aiempiin vaaleihin verrattuna oli se, että koronarajoitusten takia ihmisten tapaaminen oli rajoitettua ja nokatusten tapahtuvia keskusteluja oli vähemmän. Toivottavasti olet voinut tutustua minuun ja ajatuksiini esimerkiksi sosiaalisen median tai postiluukusta tulleen esitteeni kautta.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat kotikaupunkini Espoon ja mökkikuntani Inkoon lisäksi Hanko, Kauniainen, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Kaikkiaan yli 470 000 asukasta.

Olen myös eduskunnassa kansanedustajana edistänyt läntisen Uudenmaan asukkaiden asiaa

Olen ollut jo 8 vuotta kansanedustajana Uudeltamaalta, ja myös eduskunnassa olen pitänyt läntisen Uudenmaan puolta. Olen muun muassa tehnyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle Siuntion ja Inkoon sekä Karjaan välisen tieosuuden valaistuksesta ja älytiestä (Kantatie 51). Ja rahaa tähän tarkoitukseen on onneksi tullutkin.

Olen tehnyt kirjallisen kysymyksen myös Hangon sataman liikenneyhteyksien parantamisestä sekä raideyhteyksien että maantieyhteyksien turvallisuuden ja toimivuuden lisäämiseksi. Myös monia muita asioita olen edistänyt, mutta tässä vain pari esimerkkiä.

Pieniä kuntia ei saa unohtaa

Espoon ulkopuolella pienemmissä kunnissa ihmisiä tavatessani yleisin kysymys on ollut se, tuleeko oman kunnan terveyskeskus säilymään myös tämän uudistuksen jälkeen. Ja mihin tätä uudista ylipäänsä tarvitaan.

Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon valitaan 79 valtuutettua. Ja jos olen yksi heistä, huolehdin omalta osaltani siitä, että toimivia ja järkeviä palveluita ei lakkauteta edes pienessä kunnassa. Mutta niiden palveluiden tilalle, jotka eivät toimi, haetaan uudet ratkaisut. Samalla rahalla tulee saada aikaan enemmän. Myös järjestöjä ja yrityksiä on hyödynnettävä, että saamme koko palvelutarjonnan käyttöön. Eikä maakuntaveroa tai mitään veronkorotuksia saa tulla. Velkaantumistakaan ei voi jatkaa lastemme piikkiin.

Tämä sote-uudistus ei ole täydellinen, mutta eteenpäin mennään ja korjataan tarvittaessa

Sote-uudistusta on suunniteltu jo vuosikausia, jotta rahat riittäisivät hyvinvointipalveluiden järjestämiseen myös tulevaisuudessa, kun väestö vanhenee ja ikäluokat pienenevät. Tästä uudistuksesta eduskunta päätti viime vuoden kesäkuussa. Ja vaikka se ei ole täydellinen, niin yritetään tehdä siitä niin hyvä kuin mahdollista. Tuodaan tarvittaessa korjaussarja lakeihin myöhemmin, kun tarvetta ilmenee ja kun kokoomus on jälleen hallituksessa. Mutta nyt mennään tällä.

Tarvitsemme selkeyttä ja sydäntä tähän uudistukseen. Ja uudistus tarvitsee sellaiset päättäjät, joilla on riittävää osaamista ja draivia viedä se läpi niin, että sairaat saavat hoitonsa, työntekijät palkkansa, ambulanssit tulevat riittävän nopeasti ja tietojärjestelmät pysyvät toiminnassa.

Kiitos kaikille tukiryhmän jäsenille ja muille tsemppaajille jo tässä vaiheessa. Yksin tätä ei voisi kukaan tehdä. Teitä tarvitaan!

 

Pia

 

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn