Kiitos kaikille teille, jotka autoitte minua pääsemään maaliin!

Kaikki vaalikampanjat, joissa olen ollut mukana, ovat olleet todella antoisia. Mutta myös fyysisesti aika rankkoja kokemuksia. Normaalin työpäivän päälle kierretään eri puolilla puhumassa ajankohtaisissa tilaisuuksissa, kirjoitetaan mielipidekirjoituksia lehtiin, vastaillaan vaalikoneisiin ja sähköpostin kautta tulleisiin kysymyksiin. Ja vielä yön viimeisinä tunteina käydään pudottelemassa esitteitä espoolaisten monennäköisiin postiluukkuihin.

KANNATAN MATINKYLÄN UIMAHALLIN RAKENTAMISTA JA HAMPAANI OVAT OMAT

Ihmiset kysyvät asioita laidasta laitaan. Nyt on kysytty mielipidettäni muun muassa tennispuiston purkamisesta, veneilijöiden oikeuksista, Finnoon rakentamisesta, rantaraitin valaisemisesta, teatteritalon sijainnista sekä Matinkylän uimahallin rakentamisesta. Henkilökohtaisiakin kysymyksiä tulee. Aiotko pysyä naimisissa, ovatko hampaasi omat ja onko kasvojasi leikelty ovat kysymyksistä oudoimpia, joita viime vaaleissa on esitetty.

KANSANEDUSTAJAN AIKA RIITTÄÄ VALTUUTETTUNA TOIMIMISEEN, JOS EI HAALI ITSELLEEN LIIKAA TEHTÄVIÄ JA ANTAA TILAA MYÖS MUILLE

Näissä vaaleissa jotkut ovat halunneet tietää, voiko kansanedustaja hoitaa uskottavasti tehtäviään myös kaupunginvaltuutettuna. Riittääkö aika? Tähän voin vastata, että voi – ja kyllä se riittää. Monien asioiden osalta on jopa erinomainen asia, että valtuutettu on myös kansanedustaja.  Tuleva vanhuspalvelulaki on esimerkki asiasta, jossa on varmasti hyötyä, jos valtuutettu tietää, mitä lainsäätäjä on lailla tarkoittanut. Kunnathan tämänkin lain panevat käytännössä täytäntöön. Kansanedustaja ei voi kuitenkaan haalia itselleen liikaa kunnallispoliittisia vastuita. On valittava asiat joihin keskittyy ja annettava tilaa myös muille.

VALTUUSTON KOKO KASVAA

Näissä vaaleissa olen aivan erityisesti yrittänyt tukea uusia kokoomuslaisia ehdokkaita, jotka ovat ensimmäistä kertaa vaaleissa mukana. Meillä on todella monta hyvää, uutta innokasta tulijaa Espoon politiikkaan. Tärkeää on löytää omat vahvuutensa ja yrittää tuoda niitä esiin. Kun Espoon väkiluku on nyt ylittänyt 250 000 asukasta, kasvaa myös valtuuston koko näissä vaaleissa 67:stä 75:en. Olisi mukavaa, jos Kokoomus saisi myös tästä kasvusta osansa.

POLIITIKKO EI VOI TOIMIA ILMAN MUIDEN IHMISTEN TUKEA

Kansanedustaja tai kaupunginvaltuutettu ei kumpikaan voi hoitaa tehtäviään ilman muiden ihmisten tukea. Ei ennen vaaleja eikä valitsemisensa jälkeen.

Kiitos siis kaikille teille, jotka olette tälläkin kertaa auttaneet minua pääsemään maaliin. Ja muistakaa sparrata minua myös sen jälkeen, jos saan vielä jatkaa Espoon valtuustossa!

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn