”Hallitus sekoilee koronatoimissa kuin epävireinen orkesteri”

Kansanedustajan mukaan epäselvät rajoitukset aiheuttavat närää kansalaisten keskuudessa.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma vaatii hallitukselta selkeää ja yhdenmukaista linjaa koronapäätöksiin.

– Tällä hetkellä hallituksen linja rajoituksissa on todella sekava. Vain muutama päivä ennen koulujen alkamista on epäselvää, alkavatko koulut etä- vai lähiopetuksessa, Kauma sanoo tiedotteessa.

Kauman mukaan epäselvät rajoitukset aiheuttavat närää kansalaisten keskuudessa. Yksi esimerkki tästä on se, että kuntosalit ja uimahallit ovat kiinni, mutta ravintolassa voi edelleen käydä oluella päiväsaikaan.

Kauman mukaan epäselvät linjat ja sekava viestintä ovat seurausta hallituksen huonosta johtajuudesta sekä epäselvästä vastuunjaosta.

Keskiviikkona sosiaali- ja terveysministeriö esitti koulujen siirtämistä etäopetukseen ilman, että se informoi asiasta vastaavaa opetusministeriä.

– Hallitus on kuin epävireinen orkesteri, jolta puuttuu kapellimestari. Jokainen ministeri soittaa omia nuottejaan eikä kukaan enää tiedä, mistä kappaleesta on kyse, Kauma sanoo.

Kauman mukaan ratkaisu johtajuuteen ja päätöksentekoon liittyviin ongelmiin on ollut tarjolla lähes koko pandemian ajan.

– Jo maaliskuussa 2020 tasavallan presidentti Sauli Niinistö esitti muodostettavaksi koronanyrkkiä, joka olisi koonnut yhteen eri sektoreiden asiantuntijoita, Kauma sanoo.

Hallituksen koronaministeriryhmä kokoontuu tänään iltapäivällä pohtimaan, pitäisikö koulujen siirtyä lukukauden aluksi etäopetukseen.

 

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn