”Eikö olisi Sanna Marin viisaampaa vain myöntää, että tuli tehtyä virhe?”

Kansanedustaja muistuttaa, että muu aseapu Ukrainalle käy.

Kokoomuksen kansanedustajan Pia Kauman mielestä SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin tulisi myöntää virheensä kohutuissa Hornet-lausunnoissa.

– Eikö olisi Sanna Marin viisaampaa vain myöntää, että hävittäjien tarjoamisessa Ukrainalle tuli tehtyä virhe? Turvallisuusasiantuntijat ja poliitikot presidenttiä myöten ovat tyrmänneet ajatuksen, Pia Kauma kirjoittaa Twitterissä.

– Kukaan muu ei keskustelua halua jatkaa. Sotaa käyvä Ukraina tarttuu ymmärrettävästi kaikkiin oljenkorsiin. Keskustelu Horneteista on syytä lopettaa. Muu aseapu käy.

Marin on vaatinut, että Suomessa pitäisi käydä keskustelua Hornet-hävittäjien luovuttamisesta Ukrainaan. Hän on omien sanojensa mukaan keskustellut asiasta Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyin kanssa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoi torstaina, että Ukrainasta on tullut pyyntö keskusteluista. Hänen mukaansa Suomi kuitenkin tarvitsee kaikki Hornetit omaan käyttöönsä.

Tapaus sai alkunsa, kun Marin oli vierailulla Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Siellä hän nosti esiin vaihtoehdon, että Suomessa voitaisiin keskustella Hornetien lahjoittamisesta Ukrainan käyttöön.

Marinin kanta tuli yllätyksenä koko valtionjohdolle. Asiasta ei oltu keskusteltu esimerkiksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön tai muun poliittisen johdon kanssa.

– Tätä keskustelua ei olisi pitänyt edes aloittaa. Eikä varsinkaan yksin ja muilta kysymättä. Presidentin ja muun turvallisuuspoliittisen johdon ohittaminen on yksinkertaisesti suuri virhe. Tällaista ei voi pääministeri yksin tehdä, Pia Kauma twiittaa.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn