Yrityksille tarvitaan kriisipaketti – ”Yrittäjillä on nyt aito hätä”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ja kansanedustaja Pia Kauma ovat huolissaan suomalaisten yritysten tilanteesta koronakriisin puhjettua.

”Ihmisten terveys on tässä tilanteessa tietenkin kaikkein tärkeintä. Koronaviruksesta on kuitenkin muodostumassa valtava taloudellinen kriisi. Epidemian vaikutukset ovat jo nyt tuntuvia erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Yrittäjillä on nyt aito hätä ja kassakriisi uhkaa monia”, sanoo Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra.

”Suomi on valtavissa ongelmissa, jos normaalisti terveet ja kilpailukykyiset yritykset kaatuvat epidemian vaikutuksesta. Tarvitsemme nyt nopeita toimia. Linjauksia on tehtävä jo alkuviikosta, mieluiten hallituksen ylimääräisessä istunnossa maanantaina”, Kopra lisää.

Kopra ja Kauma kannustavat hallitusta valmistelemaan kattavan kriisipaketin suomalaisen yritystoiminnan turvaamiseksi.

”Kassakriisi iskee heti. Olen erityisen huolissani yksin- ja pienyrittäjistä. Tarvitsemme pikaisella aikataululla ratkaisuja yritysten ahdingon helpottamiseksi. Esimerkiksi Suomen Yrittäjien julkaisema yhdeksän kohtainen toimenpidelista on perusteltua käydä läpi”, sanoo kansanedustaja Pia Kauma.

Suomen Yrittäjät ovat ehdottaneet muun muassa arvonlisäveron ja työnantajasuoritusten, ilmoitusten ja maksujen määräaikaista ja korotonta lykkäystä koronakriisin yli. Ehdotuksiin kuuluvat myös yritysten rahoituksen turvaaminen yhteistyössä Finnveran ja pankkien kanssa. Yrittäjät ehdottavat myös ratkaisuja, joilla voidaan alentaa palkkakustannuksia lomautusten ja irtisanomisten minimoimiseksi.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi perjantaina asettaneensa yritysrahoitussektorin tilannetta seuraavan työryhmän, jonka tehtävänä on seurata kotimaisen, eurooppalaisen ja kansainvälisen rahoitussektorin tilannetta koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa. Työryhmä valmistelee yritysrahoitukseen kohdistuvia toimenpiteitä.

”Hienoa, että ministeri Lintilä on jo tarttunut asiassa toimeen. Annamme ministerille ja hallitukselle täyden tukemme yritysten ahdinkoa helpottavien toimenpiteiden valmistelemiseksi ja toteuttamiseksi”, sanoo Kauma.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn