Uusia tehtäviä

Joulu on nyt takanapäin ja edessä vuodenvaihde. Lähden itse innolla uuteen sekä politiikan että työn merkeissä.

Meillä oli viikko sitten maanantaina (22.12.) Kokoomuksen uuden valtuustoryhmän kokous, jossa valittiin henkilöitä uusiin luottamustehtäviin. Itse hain sosiaali- ja terveyslautakunnan johtoon. Kokoomusvaltuutettuna tämä tarkoittaa varapuheenjohtajan paikkaa, koska puheenjohtajan paikka menee jollekin toiselle puolueelle, mahdollisesti demareille.

Haluan jatkaa työtä etenkin sosiaali- ja terveyskysymysten parissa, viehän juuri tämä toimiala yli puolet Espoon kaupungin budjettivaroista. Soster-lautakunnassa päätetään keskeisistä asioista, jotka liittyvät meidän jokaisen arkeen, olipa kyse sitten terveydenhoidosta tai lapsiperheiden, vanhusten tai omaishoitajien asioista.

Aion myös viedä käytäntöön jo pitkään suunnitelmissa olleen lautakuntasopimuksen, jolla sovitaan ne keskeiset asiat, joita lautakunnan tulee yhdessä toimialajohdon kanssa saada aikaan tulevalla kaudella. Nyt kuluneella nelivuotiskaudella minua on häirinnyt lautakunnan toimintatavassa keskittyminen liian pieniin yksityiskohtiin.

Jotta lautakuntasopimus todella syntyisi, tarvitsemme sekä oman puolueen jäsenten kontribuutiota että muiden puolueiden, tietenkään unohtamatta kuntalaisten näkemyksiä. Eli jos haluat vaikuttaa tämän sopimuksen sisältöön, niin kerro ihmeessä, mikä juuri sinun mielestäsi olisi Espoossa tärkeää. Toivon, että myös varsinaiseksi lautakunnan puheenjohtajaksi valittu henkilö on näistä asioista ja lautakuntasopimuksen tärkeydestä yhtä mieltä – muuten hommassa ei ole järkeä. Lautakunnan jäsenillä kun on taipumus puuttua lillukanvarsitason asioihin, jolleivat tavoitteet ole korkeammalla tasolla. Sillä tavalla kokoukset venyvät emmekä pysty hoitamaan perustehtäväämme.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn