Työ Kantatie 51 valaistuksen, turvallisuuden ja digitalisaation parantamiseksi etenee!

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma iloitsee valtiovarainvaliokunnan budjetin täydennyksestä eli niin sanotuista joululahjarahoista. Valiokunta on mietinnössään VaVM 36/2020 vp päättänyt osoittaa 500 000 euroa kantatie 51 valaistuksen parantamiseen välillä Inkoo—Karjaa. Kauma on pitänyt valaistuksen lisäämistä tieosuudelle ehdottoman tärkeänä ja pitänyt tien turvallisuuden parantamista aktiivisesti esillä eduskunnassa.

”Jätin Kantatie 51 turvallisuuden parantamisesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle marraskuun alussa. Määrärahojen myöntäminen mainitun tieosuuden parantamiselle kertoo, että hallituksen ja opposition välinen yhteistyö on edelleen voimissaan”, toteaa Kauma .

Kauma muistuttaa, että Uudenmaan ELY-keskus on arvioinut valaistuksen rakentamiskustannuksiksi Inkoon ja Karjaan välillä 1,5 miljoonaa euroa. Puolen miljoonan euron nyt myönnetty määräraha luokin hyvän pohjan koko tieosuuden valaisemiseksi tulevaisuudessa. Valaistuksen lisääminen tulee vähentämään muun muassa eläimistä aiheutuvia onnettomuuksia ja mahdollistaa tulevaisuudessa älytiehankkeen toteutumisen, jonka avulla tieosuudella voitaisiin testata esimerkiksi erilaisia digitaalisia liikenne- ja riistaeläinvaroituksia.

”Nyt tehty päätös määrärahojen myöntämisestä on investointi Älytiehankeen eteen päin viemiseksi ja ennen kaikkea investointi ihmisten turvallisuuden parantamiseksi”, päättää Kauma.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn