”Tuloveron alennus tarvitaan kaikille palkkatasoille”

Myös eläkeläisten toimeentuloon tarvitaan kansanedustajan mukaan kohennusta.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kehottaa keventämään ansiotuloveroa kaikilta palkkatasoilta.

Hän viittaa SDP:n eduskuntaryhmän Antti Lindtmanin haastatteluun Ilta-Sanomissa. Lindtmanin mukaan SDP olisi valmis alentamaan pieni- ja keskituloisten ansiotuloveroa.

Ryhmäjohtaja pitää tilannetta haastavana inflaation vuoksi.

– Yleisten haulikolla ammuttujen veronalennusten ongelma on, että ne pahentaisivat inflaatiota ja hyödystä iso osa päätyisi kansalaisten kukkaron sijaan väliportaisiin, Antti Lindtman totesi.

SDP:n on määrä julkistaa elokuussa taloutta koskevan toimenpidepaketin. Puolue käyttäisi 100–150 miljoonaa euroa varhaiskasvatusmaksujen tulorajojen nostamiseen ja kohottaisi kilometrikohtaista matkakuluvähennystä.

Antti Lindtman luonnehtii pääministeripuolueen veropakettia satojen miljoonien eurojen kokoiseksi. Budjettiriihessä olisi samalla päätettävä eläketulovähennyksen ja kunnallisveron perusvähennyksen korotuksista.

Pia Kauman mukaan tuloveronalennuksia tarvittaisiin useammalle kuin vain yhdelle vuodelle.

–Tuloveron alennus tarvitaan kaikille palkkatasoille, ei vain pieni- ja keskituloisille. Ja myös eläkeläisille. Voi olla, että kokoomuksen työmiljardi yhdelle vuodellekaan ei riitä, vaan tuloveronalennuksia saatetaan tarvita usealle vuodelle, Kauma kirjoittaa Twitterissä.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn