”Suomella on pohjoismaiset kulut, mutta itäeurooppalaiset tulot”

Ay-liikkeen lakkoaseen käyttö ei poista tarvetta uudistaa työmarkkinoita, sanovat kansanedustajat.

Kokoomuksen kansanedustajat Pia Kauma, Atte Kaleva ja Karoliina Partanen ottavat kantaa uusiin työtaisteluihin, joita tänään on ilmoitettu. Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro kertoivat järjestävänsä poliittisia lakkoja helmikuussa.

– Suomen talous on hyvin velkaantunut, ja työmarkkinat joustamattomat. Jonkun on pakko uskaltaa tehdä välttämättömät uudistukset lainsäädäntöömme, ja tämä hallitus on nyt se, joka ne tekee. Ay-liikkeen lakkoaseen käyttö ei tätä tilannetta nyt muuksi muuta, Kauma kirjoittaa X-viestialustalla.

Kalevan mukaan ay-liike ajaa omien jäsentensä etua, hallitus puolestaan koko Suomen etua.

– Muualla Pohjoismaissa tehdyt työelämän rakenneuudistukset ovat ay-liikkeen vastustuksen vuoksi jääneet meillä tekemättä. Olemme jääneet muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Saksasta pahasti jälkeen, hän kommentoi.

– Kukaan ei halua tahallaan kurjistaa kenenkään elämää. Mutta juuri siihen tekemättömyys on johtanut. Suomella on pohjoismaiset kulut, mutta itäeurooppalaiset tulot. Elämme koko ajan velaksi. Näin ei voi jatkua. Ay-liikkeen poliittiset lakot ovat lyhytnäköisiä ja vastuuttomia, Kaleva näkee.

Karoliina Partanen kertoo olevansa huolissaan työpaikkojen säilymisestä ja taloudesta. Hänen mukaansa myös työntekijät haluavat muutosta ja kantavat vastuuta.

– Moni valitsee YTK työttömyyskassan turvakseen. Muutos on tulossa, Partanen sanoo X-alustalla.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn