Asunto-osakkeiden ostot ja vuokrakiinteistöjen hankinta muutettava luvanvaraisiksi EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille tahoille

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma on huolestunut siitä, että halpoja asunto-osakkeita ja vuokrakiinteistöjä saatetaan nyt hankkia viisuminhankitatarkoituksessa tai Suomelle vihamielisen toiminnan mahdollistamiseksi.

”Samassa pienessä asunnossa voi olla ostajana vaikkapa kymmenen venäläistaustaista henkilöä eikä tätä pidetä mitenkään arveluttavana. Viranomaiset eivät voi nykyisen lainsäädännön puitteissa puuttua asunto-osakkeiden hankintaan, vaikka niiden avulla hankittaisiin omistukseen kokonainen kerrostalo”, Kauma aloittaa.

Lisäksi Kauma on huolissaan siitä, että kiinteistöjen vuokraaminen ei edellytä lupaa, vaikka Suomelle vihamielistä toimintaa voidaan harjoittaa vuokratontilta yhtä hyvin kuin omistustontilta.

”Kiinteistöjen ostoja kyllä valvotaan tehokkaasti, mutta erilaisiin vuokrajärjestelyihin ei puututa. On mahdollista, että strategisesti tärkeitä kohteita päätyy venäläisten hallintaan ilman että viranomaiset ovat siitä tietoisia”, Kauma päättää.

Kauma on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen, jossa hän esittää asunto-osakkeiden ostamisen ja vuokrakiinteistöjen hankinnan muutettavaksi luvanvaraiseksi EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten osalta.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn