Siivouksessa jopa ihmiskauppaa verovaroilla

Kansanedustajan mukaan työntekijöiden törkeän kohtelun tulee johtaa kovempiin sanktioihin.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kehottaa kiinnittämään huomiota tarjouskilpailujen ehtoihin palvelualan epäkohtien kitkemiseksi.

Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi siivousalalla 8–9 tuntia työskenteleville on tietyissä tapauksissa maksettu vain 3–5 tunnin palkat.

– Varsinkin kun kyse on julkisen sektorin, kuten vaikka Espoon tai Vantaan kaupungin ostamista palveluista, puhutaan pahimmillaan meidän kaikkien verovaroilla tehtävästä ihmiskaupasta, Pia Kauma kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

– Jos käytännössä vain halpa hinta ratkaisee tarjouskilpailun, niin jokainen tietää, mihin se johtaa. Toinen on sanktiot. Jos työntekijöiden törkeä kohtelu ei kiinnosta ostajaa eikä se johda riittävän korkeaan uhkasakkoon, niin mikään ei muutu, Kauma jatkaa.

Hän kertoo espoolaisten valtuutettujen saaneen sunnuntaina viestin kaupungilta. Viestin mukaan Espoo on siirtynyt toimintatapaan, jossa ”halvimman hinnan sijasta kilpailutuksen voittavat mediaanihinnan tarjoajat”

– Onko tämä riittävä toimenpide asian korjaamiseksi? Aion ottaa asian esiin kaupunginhallituksessa elokuussa, kun kokoukset taas käynnistyvät. En hyväksy minkäänlaista käsienpesua tässä asiassa, Pia Kauma sanoo.

Verkkouutiset: 6.7.2020

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn