Päättäjät suojelevat rikoksentekijän oikeuksia

Kokoomuksen edustajien mielestä hallitus viivyttelee terroristilakeja.

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) on twiitannut ISIS:ssä aseellista koulutusta saaneen miehen ja ISIS:n imaamin syyttämättä jättämisestä Suomessa.

– Terroristiseen toimintaan osallistuminen on kriminalisoitava, kuten Norjassa ja Tanskassa. Miksi näin ei tehdä? Koska päättäjät suojelevat rikoksentekijän oikeuksia. Eivät siis uhrien eli mahdollisten terroristisen teon kohteiden oikeuksia, Pia Kauma kirjoittaa.

Sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen on vastannut toteamalla viime vaalikaudella päätetyn, että nykyinen lainsäädäntö riittää.

Pia Kaumalle tämä ei käy:

– Se ettei lakimuutosta ole tehty aiemmin, ei ole peruste sille, ettei muutosta voisi ja pitäisi tehdä juuri nyt. Lainsäädäntöä on muutettava sitä mukaa, kun maailma muuttuu. Ja mielellään etupainotteisesti, jotta voidaan ennaltaehkäistä rikokset, ml. terroriteot, Kauma jatkaa.

Saman puolueen kansanedustaja Sari Sarkomaa kysyy, miksi hallitus viivyttelee.

– Sinisilmäisyyteen ja naiiviuteen ei ole varaa – Suomen terrorismilait saatava ajan tasalle! ⁦⁦(Suojelupoliisin) Antti Pelttari kertoi Suomeen palanneesta vierastaistelijasta, josta ei aloitettu edes esitutkintaa. Miksi Sanna Marinin⁩ hallitus viivyttelee?, Sari Sarkomaa kysyy.

Verkkouutiset 17.1.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn