Osakesäästötili etenee vihervasemmiston piensijoittaja-vihamielisyydestä huolimatta

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma on tyytyväinen, että osakesäästötili etenee eduskunnassa. Talousvaliokunta esittää eduskunnalle lain hyväksymistä. Vastalauseen asiassa jättivät SDP, vasemmisto ja vihreät.

”On vaikea ymmärtää, miksi vihervasemmisto vastustaa uudistusta, jolla nimenomaan parannetaan tavallisten suomalaisten piensijoittajien asemaan ja tätä kautta helpotetaan kotimaisten yritysten rahoituksen saantia. Erityisesti hämmästelen vihreiden hyppäämistä demareiden ja vasemmiston piensijoittajavihamieliselle linjalle”, toteaa Kauma.

Osakesäästötilin tarkoituksena on kannustaa suomalaisia aktiiviseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Samalla helpotetaan suomalaisten yritysten mahdollisuuksia saada pääomaa toiminnan laajentamiseen ja uusiin investointeihin. Kauma toivoo asian etenevän ripeästi ennen vaalikauden loppua.

Osakesäästötilejä saisivat tarjota pankit ja sijoituspalveluyritykset. Tilille saa siirtää varoja 50 000 euroon asti. Eduskunnan hyväksyessä lain tilejä pääsee avaamaan vuoden 2020 alusta. Sijoitussäästötili tukee merkittävästi kotimaista piensijoittamista ja pääomien ohjautumista kotimaisiin listautuneisiin yrityksiin.

”Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa vastaavat tilimallit ovat olleet suosittuja. Osakkeiden omistaminen ei ole enää vain harvojen etuoikeus, vaan sijoittaminen ja vaurastuminen kuuluvat kaikille”, jatkaa Kauma.

Tilin vahvuus piilee siinä, että sijoitusten tuotoista ja osingoista maksetaan verot vasta siinä vaiheessa, kun tililtä nostetaan rahaa.

”Kun tuotot pääsee sijoittamaan uudestaan ilman verojen maksua välissä, piensijoittajakin pääsee paremmin hyödyntämään korkoa korolle ilmiötä”, päättää Kauma

Tiedote 21.2.2019
Julkaisuvapaa heti

Lisätietoja:

Pia Kauma, puh. 050 574 6764

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn