Krista Kiurun synkistelyä on vaikea ymmärtää

Kansanedustajan mukaan ministeri ei ota huomioon rokotuskattavuuden lisääntymistä.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kummeksuu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) tilannekuvaa Suomen epidemiatilanteesta.

Hän on jakanut Ilta-Sanomien julkaiseman ylilääkärien haastattelun, joka on otsikoitu ”Ministeri Krista Kiurulta synkkä ulostulo Suomen korona­näkymistä – ylilääkärit ovat lähes täysin eri linjoilla”.

Haastattelussa lääkärit torjuvat ministerin Kiurun Helsingin Sanomissa lauantaina esittämän näkemyksen, jonka mukaan Suomen epidemia olisi ”veitsenterällä” ja tautiepidemia saattaisi ryöpsähtää hallitsemattomaksi.

– Ministeri Krista Kiurun synkistelyä on vaikea ymmärtää. Rokotuskattavuus lisääntyy, ja sairaalaan joutuvat enää vain rokottamattomat, Pia Kauma kommentoi uutista.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek katsoo IS:lla, ettei nykyistä pandemiatilannetta voi verrata tartuntaluvuista huolimatta viime kevään tautitilanteeseen. Ero johtuu rokotteista: Ensimmäisen rokotteen on saanut 70,6 prosenttia ja toisenkin annoksen 46,1 prosenttia koko väestöstä, kun viime kesänä luku oli pyöreä nolla.

– Paha tilannehan oli silloin, kun meillä ei ollut vielä rokotteita. Tällä hetkellä rokotuskattavuus vanhojen ihmisten ja lääketieteellisten riskiryhmien osalta on erittäin hyvä, Nohynek sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ei uhka terveydenhuollon kannalta ole enää sama, kuin ennen. Tietysti on selvää, että jos potilasmäärä nopeasti nousee niin silloin se saattaa hetkellisesti vaikuttaa lähinnä leikkaustoimintaan, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Asko Järvinen katsoo.

Juttu julkaistu Verkkouutisissa

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn