Kotitalousvähennystä tulee laajentaa eikä supistaa!

Kansanedustaja esittää kotitalousvähennyksen määrän kasvattamista 5000 euroon. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) vasemmistohallituksen hallitusohjelman mukaisesti kotitalousvähennystä on kuluneen vuoden aikana laskettu 2 400 eurosta 2 250 euroon Kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mielestä suunta on huolestuttava.

– Lähes jokainen haluaa asua kotonaan pitkään vielä korkealla iälläkin. Asuminen menee kuitenkin vaikeaksi, jos kohtuuhintaista apua arjen askareisiin ei voi saada. Verotuksessa tehtävä kotitalousvähennys on ollut hyvä keino kannustaa näihin hankintoihin. Siitä on hyötynyt myös palvelun antaja, hän sanoo.

Kauma esittää, että kotitalousvähennyksen korottamisen lisäksi vähennyksen erityisryhmäksi voitaisiin ottaa yli 75-vuotiaat. Heille annettaisiin jopa tavanomaista anteliaampi ”superkotitalousvähennys”. Tuesta hyötyisivät myös vähävaraiset eläkeläiset.

– Mallissa valtio antaisi yli 75-vuotiaille 1 200 euroa vuodessa rahaa, mutta sen saisi käyttöönsä vain, jos ostaa kotiinsa palveluita. Näin vähennyksestä hyötyisivät palvelua käyttävät ikäihmiset ja palveluita tarjoavat yrittäjät, toteaa Kauma.

Kauma muistuttaa, että koronapandemian takia moni yritys on jo joutunut laittamaan lapun luukulle erilaisten rajoitusten takia. Tästä johtuen on haettava kestäviä keinoja auttaa niin ihmisiä kuin maan talouttakin. Kotitalousvähennys olisi tähän hyvä väline.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn