Kauma Skopjen Etyj-kokoukseen vuoropuhelua edistämään

​Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Kauma (kok.) osallistuu loppuviikolla Pohjois-Makedonian Skopjessa Etyjin ministerineuvoston ja yleiskokouksen puheenjohtajiston kokouksiin.

Kauma pitää ministerineuvoston kokouksessa puheen, jossa hän aikoo nostaa esiin tämänhetkiset jännitteet, konfliktit ja tarpeen vakauden edistämiselle Lähi-idässä, Ukrainassa ja Etelä-Kaukasiassa.

”Vaikka hallitustenvälinen Etyjin toiminta on vaikeutunut sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, yleiskokouksen toiminta jatkuu. Tehtäväni yleiskokouksen puheenjohtajana on varmistaa, että pystymme edistämään vuoropuhelua, luottamuksen rakentamista, rauhanomaista ratkaisua esimerkiksi Armenian ja Azerbaidžanin välillä ja viemään osaltamme Etyjiä kohti Suomen puheenjohtajuutta vuonna 2025”, Kauma toteaa.

Kaumalla on Skopjessa kahdenkeskiset tapaamiset myös Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrellin, Romanian ulkoministerin Luminița Odobescun ja Italian varaulkoministeri Maria Tripodin kanssa. Lisäksi suunnitteilla on useita korkean tason tapaamisia muiden kansainvälisen politiikan avainhenkilöiden kanssa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn