Kauma keskustelee Yhdysvaltain-vierailullaan Etyjin työkaluista vuoropuhelun edistämiseen maailman konflikteissa

​Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Pia Kauma (kok.) vierailee Washington D.C.:ssä 29.1.-2.2. Kauma tapaa matkallaan mm. kongressiedustajia, Yhdysvaltain hallinnon edustajia ja yhdysvaltalaisia ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajatushautomoita. Matkan yksi tavoite on varmistaa Yhdysvaltain täysi sitoutuminen Etyjiin tilanteessa, jossa Venäjän hajottava toiminta ja hyökkäyssota Ukrainassa aiheuttaa laajaa epävakautta globaalisti.

”Yhdysvaltain vahva sitoutuminen on välttämätöntä, jotta heidän tukensa Etyjille vuoropuhelun ja konfliktien ratkaisun foorumina säilyy täydessä mitassaan”, Kauma toteaa.

Kauma aikookin tuoda tapaamisissa esiin Etyjin työkaluja vuoropuhelun edistämiseen käynnissä olevissa tai kiihtyvissä konflikteissa Ukrainassa, Länsi-Balkanilla, Etelä-Kaukasiassa sekä Lähi-idässä, jossa Etyjillä on kumppanimaita. Etyjin parlamentaarinen yleiskokous tuo yhteen konfliktivaltioiden parlamentaarikkoja saman pöydän ääreen käymään vuoropuhelua, jonka tarkoitus on edistää rauhaa osapuolten välillä.

Keskeinen aihe Kauman vierailulla on myös Yhdysvaltain presidentinvaalit ensi syksynä ja Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen todennäköinen vaalitarkkailuoperaatio.

Lisäksi Kauma osallistuu Balkanin turvallisuusfoorumiin, jossa teemana on Kiinan ja Venäjän vihamielinen vaikuttaminen Balkanilla.

Kauma vierailee Washingtonissa Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Yhdysvaltain valtuuskunnan kutsusta.

Eduskunnan tiedote.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn