Kauma johtaa lyhytaikaisia vaalitarkkailijoita Puolassa

 

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Kauma (kok.) johtaa kansanedustajista ja europarlamentaarikoista koostuvaa vaalitarkkailijoiden ryhmää Puolan parlamenttivaaleissa 15. lokakuuta.

Puolan vaaleihin tarkkailijoita ovat lähettäneet Etyjin parlamentaarinen yleiskokous, Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous ja Euroopan parlamentti.

Kauman lisäksi vaalitarkkailuun osallistuvat Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnasta kansanedustajat Inka Hopsu (vihr.) ja Vilhelm Junnila (ps.).

Vaaleissa valitaan sata edustajaa Puolan parlamentin ylähuoneeseen senaattiin ja 460 edustajaa parlamentin alahuoneeseen Sejmiin.

Suomalaiset seuraavat vaaleja Varsovassa ja Lublinissa
Etyjin demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimiston Odihrin tarkkailijat ovat olleet Puolassa syyskuun alkupuolelta lähtien seuraamassa vaaleihin valmistautumista.

Vaalipäivän lähestyessä maahan saapuu joukko lyhytaikaisia vaalitarkkailijoita, joista osa on kansanedustajia ja europarlamentaarikkoja. He perehtyvät vaalien järjestelyihin ja ennakkoasetelmiin tapaamalla vaaliviranomaisia sekä puolueiden, kansalaisjärjestöjen, median ja Odihrin edustajia.

Sunnuntaina he seuraavat vaalitoimitusta ja ääntenlaskentaa vaalipaikoilla. Inka Hopsu tarkkailee vaaleja Varsovassa ja Vilhelm Junnila Lublinissa.

Tiedote julkaistu alun perin Eduskunnan sivuilla.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn