Jousenkaaren koulu korjataan perusteellisesti

LÄNSIVÄYLÄ 17.-18.12.2016

Länsiväylän mukaan Jousenkaaren kouluun tehdään nyt vain hätäkorjauksia. (LV 10.-11.12.). Uutisesta saattaa saada väärän kuvan tilanteesta, joten tässä hiukan täsmennystä.

Jousenkaaren kouluun tehdään kyllä täysremontti, mutta hiukan eri tavalla kuin kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto aiemmin esitti. Teknisen toimen toimialajohtaja päätti käyttää otto-oikeutta ja tuoda jaoston päätöksen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi, koska jaoston päättämiä kuuden miljoonan euron väistötiloja pidettiin kalliina. Myöskään korjauksen toteutusaikataulu ja -tapa eivät olleet parhaat mahdolliset.

Kokouksessaan 5.12. kaupunginhallitus päättikin, että Jousenkaaren kouluun tehdään koulun elinkaarta pidentävä korjaus vuoden 2017 aikana, jolloin koulun alapohja korjataan, ja oppilaat palaavat takaisin 1.1.2018 alkaen. Jousenkaaren nyt tehtävä korjaus on itse asiassa peruskorjauksen 1. vaihe, koska peruskorjauksen myöhemmissä vaiheissa ajalla 2022-24 perustusta ja pohjalaattaa ei enää tarvitse korjata. Tuolloinkin toki tarvitaan väistötilat, mutta näin sekä väistö että peruskorjaus ja mahdollinen laajennus voidaan tehdä suunnitelmallisemmin eikä kalliilla pikaratkaisuilla.

Tapiolan alueella myös useat muut koulut tarvitsevat väistötiloja, joten tästä syystä päätimme selvittää alueen koulu- ja väistötilojen riittävyyden ensi keväänä kokonaisuudessaan.

Kaupungin investointiohjelmasta vuosille 2017-2026 näkyy, että Espoo satsaa erityisesti lapsiin ja nuoriin. Olemme rakentamassa peräti 9 uutta koulua ja 26 päiväkotia sekä peruskorjaamassa 18 koulua ja 13 päiväkotia. Talousarvioneuvotteluissa päätimme vielä lisätä10 miljoonaa rahaa, jotka käytetään homekoulujen korjauksiin.

Kokoomusryhmä haluaa rakentaa ja korjata kouluja suunnitelmallisesti ja taloudellisesti sekä uusia rahoitusmuotoja ja toteutustapoja etsien. Kaikki espoolaislapset ansaitsevat terveet ja toimivat tilat riippumatta siitä, missä he asuvat.

Pia Kauma
Valtuustoryhmän pj. (Kok.)
Kaupunginhallituksen jäsen
Espoo

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn