Jonoista hoitoon ja ikäihmisille seniorineuvolat

Korulauseiden sijaan tarvitsemme nyt tekoja. Hoitajapulaan tarvitaan lääkkeeksi koulutuksen aloituspaikkoja, työntekijöitä ulkomailta sekä parempaa johtamista ja työehtoja, jotta hoiva- ja hoitotehtävissä jo tällä hetkellä olevat pysyvät alalla.

Kun lääkäriaikoja ei ole, on apu saatava hyödyntämällä palveluseteleitä ja suurempia Kela-korvauksia. Paljon palveluita käyttäville tarvitaan tuttu omalääkäri ja kotona asuville ikäihmisille omahoitaja.

Raahen esimerkin mukaisesti tarvitaan seniorineuvoloita vanhuuseläkkeelle jääville noin 65-68 -vuotiaille. Myös omaishoitajista on pidettävä huolta. He ovat usein hiljaisia puurtajia, jotka eivät tee numeroa itsestään. Myös he tarvitsevat vapaita ja riittävän taloudellisen tuen. Tällä hetkellä asiassa on merkittäviä puutteita.

On aivan selvää, että Suomen kaltaisessa maassa jokaisella on oikeus hyvään hoitoon, kun sitä tarvitaan. Inhimillisyys ja hyvä laatu ovat palveluiden ohjenuora.

Hyvä elämä merkitsee jokaiselle hiukan eri asiaa, mutta turvallisuuden ja riittävän toimeentulon lisäksi siihen kuuluu mahdollisuus toteuttaa itseään ja unelmiaan monipuolisesti.

Elämän ei pitäisi olla kenellekään pelkkää puurtamista. Aikaa pitää olla myös palautumiseen, lepoon ja ihmissuhteisiin. Puhdas luonto, liikunta ja kulttuurin koko kirjo luovat hyvinvointia. Kestävän kehityksen periaatteisiin kuuluu sosiaalinen ja kulttuurinen ulottuvuus taloudellisen ja ekologisen rinnalle.

 

 

Pia sosiaalisessa mediassa

Twitter

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ke 22.3.

Mikä ratkaisee vaalien tuloksen ja millaisia hallitusvaihtoehtoja on vaalien jälkeen?

Tervetuloa vaalikontilleni kuulemaan, mitä mieltä on politiikan konkari.

#eduskuntavaalit2023 #ehdokas61 #uusimaa #kokoomus

Suomen EU-vaikuttaminen on täysin retuperällä. Ennallistamisasetus ja asuntojen pakkoremontit osoittavat, että hallitus on nukkunut, kun on pitänyt pitää Suomen puolia. Pääministeri @MarinSanna pitäisi johtaa EU-politiikkaamme, mutta ei johda. Onnetonta.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009458532.html

#kokoomus ei ole esittänyt sote-palveluihin leikkauksia. Haluamme saada palvelut kuntoon ja ihmiset jonoista hoitoon hyödyntämällä laajasti eri palveluntarjoajia. Esim. palveluseteleitä ja parempia Kela-korvauksia. Puheet leikkauksista eivät pidä paikkaansa.
#vaalitentti #mtv3

Työn ja eläkkeiden verotusta alentamalla ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen maksaa inflaation myötä kohonneet elinkustannukset. On myös oikein palkita ihmisiä työn tekemisestä ja ahkeruudesta. Myös eläkkeellä.
#kokoomus #vaalitentti #mtv

Load More

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 2 ja se on: "Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen." ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 1 ja se on: "Velkaantuminen seis ja talous kasvuun". ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Minulla on tosi fiksuja ja aktiivisia ihmisiä ympärilläni auttamassa vaaleissa. Julkaisen täällä säännöllisesti heidän tukipuheenvuorojaan.Tässä on Hannu Ranki, ekonomisti. Entinen kollega Pohjola-yhtiöistä."Olen tuntenut Pian jo 1980-luvulta yhteisen työhistoriamme ansiosta.Pia on luotettava, vastuuntuntoinen, rohkea, yhteistyökykyinen ja osaava henkilö. Nykyinen vaikea kansainvälinen poliittinen tilanne, maapallon yhä kiihtyvällä vauhdilla kohtaama ilmastonmuutos ja kotimaiset haasteemme edellyttävät kansanedustajalta kokonaisvaltaista ymmärrystä mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista, jotta hän yhdessä muiden kanssa pystyy tekemään mahdollisimman järkeviä kestäviä ratkaisuja ja päätöksiä. Vaikeiden päätösten tekeminen edellyttää rohkeutta, mutta myös vastuuntuntoa mahdollisimman oikeudenmukaisia ratkaisuja tehtäessä. Pian tuntien, uskon vahvasti hänen tähän työhön pystyvän!" ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Tässä valmistaudutaan suureen apteekkialan paneelikeskusteluun.Mukana useita alaa tuntevia keskustelijoita ja asiantuntijoita.#apteekki #verkkoapteekki #lähipalvelu #uudistus #terveyspalvelu #sote ... See MoreSee Less
View on Facebook