ETYJ:n yleiskokouksen puheenjohtaja: Venäjän ei voida antaa voittaa tätä sotaa

Pia Kauman mukaan Venäjä on maa, joka kuuntelee vain sotilaallista voimaa.

– Ukraina tarvitsee sotilaallista tukea voittaakseen Kremlin aloittaman sodan, jonka ei voida antaa voittaa tätä sotaa, toteaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Pia Kauma (kok.) Ukrinforminhaastattelussa.

– Pelkään, että Venäjä on maa, joka kuuntelee vain sotilaallista voimaa, ja siksi uskon, että Ukraina tarvitsee sotilaallista tukea voittaakseen tämän sodan, hän sanoi.
Kauma vakuutti myös, että ETYJ:n parlamentaarinen yleiskokous tukee Ukrainaa ”niin kauan kuin se tarvitaan”.

– Emme voi antaa Venäjän voittaa tämän sodan, hän korosti.

Kauma totesi myös olevan erittäin tärkeää varmistaa, että kaikki Venäjän Ukrainan vastaisen aggression aikana tehdyistä sotarikoksista vastuussa olevat saatetaan oikeuden eteen ja heitä rangaistaan.

Kauma kertoi, että häneen teki Ukrainan vierailullaan 5. helmikuuta suurimman vaikutuksen ”kuinka rohkeaa ja urheaa Ukrainan kansa on ja kuinka sodassa eläminen saa ihmiset tottumaan näihin sota-oloihin”.

ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto oli Wienissä 22.-23. helmikuuta. Venäjän valtuuskunta oli poissa kokouksesta. Aiemmin, 13. helmikuuta, Venäjän duuman puhemies Vjatšeslav Volodin sanoi, että 21. helmikuuta duuma ja liittoneuvosto päättävät Venäjän jäsenyyden irtisanomisesta Etyjin parlamentaarisessa yleiskokouksessa. Tällaista päätöstä ei kuitenkaan tehty.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn