Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen

Tänään on vaalipäivä. Olen ehdolla Uudellamaalla numerolla 61 ja erittäin motivoitunut jatkamaan kansanedustajana.

On ollut huikeaa tehdä kampanjaa ja kiertää pitkin Uuttamaata. Olen tavannut valtavan määrän ihmisiä, joita en muuten tapaisi. Minulla on ollut apunani todella uuttera ja iloinen tukiryhmä, jolle olen superkiitollinen. Ei tätä muuten jaksaisikaan.

Ihmisten kanssa ja ihmisiä varten. Sitä varten olen poliitikko.

Neljä vuotta sitten vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivänä tunnelmat olivat yhtä jännittyneet. Mutta silloin emme tienneet, että vain vajaan vuoden kuluttua vaaleista tulisi pandemia ja sen jälkeen vielä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Sitten energiakriisi ja nopea hintojen nousu.

Tällä kertaa turuilla ja toreilla ovat puhuttaneet Suomen velkaantuminen, omien rahojen riittävyys arjen kustannusten noustessa sekä se, kuinka vaikeaa on päästä lääkärille ja hoitoon, kun niitä tarvitsee. Myös ikäihmisten hoivan tilanne huolettaa, kun hoitajista on jatkuva pula. Olemme puhuneet myös peruskoulun ongelmista sekä siitä, miten Suomi pidetään elinvoimaisena, kun lapsia syntyy vuosi vuodelta vähemmän ja me kaikki ikäännymme.

Suunnanmuutos, joka tarvitaan, liittyy paitsi Suomen nopeaan velkaantumiseen ja taloudenhoitoon, myös siihen, että Suomen ei saa antaa näivettyä. Tänne tarvitaan lapsia, nuoria, opiskelijoita, yrityksiä, investointeja, hyvinvoivia ihmisiä, toisiaan vastoinkäymisissä tukevia ihmisiä sekä ihmisiä, jotka uskovat tulevaisuuteen ja ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. Meidän poliitikkojen tehtävä on luoda tähän kaikkeen mahdollisuudet eikä varsinkaan vaikeuttaa niitä.

Nytkään emme tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään.

Olen ollut pitkään politiikassa ja sitä ennen muualla työelämässä, enimmäkseen johtotehtävissä. Olen ollut onnekas saadessani neljä lasta, jotka ovat kaikki kasvaneet aikuisiksi. Omien vanhempieni sairastumisen olen myös nähnyt. Sekä monta muuta asiaa, jotka ovat tuoneet perspektiiviä asioihin sekä siihen, mikä elämässä on tärkeää.

Siksi haluan sanoa, että luotetaan huomiseen. Olen valmis kantamaan korteni kekoon, että me pärjäämme.

Ja kyllähän me pärjäämme!

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn