Rusinaksi puristetut työntekijät eivät ole hyödyksi työnantajalle

Huawein tietoturvajohtaja Mika Lauhteen väläyttämä seitsenpäiväinen ja 80-tuntinen työviikko ei saa kannatusta pääministeripuolue sdp:ssä eikä myöskään oppositiopuolue kokoomuksessa.

”80-tuntiseen työviikkoon siirtyminen ei edusta hyvän työelämän tavoitetta. Rusinaksi puristetut työntekijät, jotka eivät ehdi palautua, eivät ole hyödyksi työnantajalle eivätkä he saa luovuutta esiin. Se ei ole myöskään ihmisarvoista elämää. Ei fiksua”, kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kommentoi Twitterissä.

Sdp:n varapuheenjohtajan Niina Malmin mukaan avaus herättää kysymyksiä.

”Loppuuko työt tekemällä? Häviääkö palkkaerot tekemällä enemmän töitä? Häviääkö ”kuilu” jos tehdään ilmaiseksi töitä 80-100h/vko? Näinkö me kannustamme nuoret työelämään. Ei lomaa ei vapaata”, hän tviittaa.

Malm muistuttaa työelämää käsittelevästä nuorisobarometrista, jossa nuoret kantoivat huolta omasta jaksamisestaan työelämässä.

“Sen sijaan, että pohtisimme kysymyksiä työturvallisuudesta ja työssäjaksamisesta heitellään ajatuksia vielä hurjemmasta tulevaisuudesta”, hän kommentoi.

Mika Lauhde muun muassa totesi haastattelussa, että siirtymällä seitsenpäiväiseen työviikkoon Suomi voisi kiriä kiinni kuilun Amerikkaan ja Kiinaan. Hänen mukaansa Huawein työntekijät tekevät muun muassa Shenzhenissä 80-tuntista työviikkoa kymmenen päivän kesälomalla.

Huawei tarkensi perjantaina tiedotteessaan, että Lauhteen ilmaisemat mielipiteet eivät edusta yrityksen mielipidettä, käytäntöjä tai käsityksiä hyvän työelämän kehittämisestä.

 

Juttu julkaistu Talouselämässä

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn