Rohkeasti sanoista tekoihin

Ensimmäinen nelivuotiskauteni eduskunnassa on nyt takana. Odotan innolla jatkoa, koska en halua jättää työtäni kesken.

Elämme vaikeita aikoja, ja se näkyy nyt myös yhä useamman espoolaisen arjessa. On tärkeää, että meillä on työtä, koska sitä kautta saamme leivän pöytään ja talouden pyörät pyörimään. Jos minut valitaan, pidän huolen, että tuloista, eläkkeistä ja osingoista jää isompi summa käteen. Sillä tavoin jokainen meistä voi itse valita, millaisten palveluiden, tuotteiden tai investointien kautta elvyttää Suomen taloutta. Velkaantumista ei voi lisätä eikä veroja nostaa enää yhtään.

Teollisuuden lisäksi tarvitsemme lisää työpaikkoja pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yrittäjäksi lähtemisen kynnys on meillä nyt liian suuri, koska pienyrittäjän työttömyysturva on lähes olematon. Heikompiosaiset tarvitsevat tukea, mutta sosiaalitukien nykyistä parempi yhdistäminen työntekoon kannustaisi aktiivisuuteen. Yksi tämän eduskuntakauden kokoomuslaisista saavutuksista onkin se, että työtön voi nyt ansaita 300 euroa palkkaa ilman, että menettää esimerkiksi asumistukea. Jatkossa summa voisi olla suurempikin.

Vastuu ja valinnanvapaus kulkevat aina käsi kädessä. Niin myös siinä, millaista tulevaisuutta luomme lapsillemme. Minkä koulun valitsee, missä lääkärissä käy tai missä asuu, kun vanhenee, ovat asioita, joista jokaisella on oikeus päättää itse. Yhteiskunnan on tarjottava vaihtoehtoja eikä pakottaa kaikkia perheitä samaan muottiin.

Ukrainan kriisi ja kansainvälinen terrorismi ovat tuoneet maailman ongelmat lähelle myös meitä. Puolustusvoimat ja poliisi tarvitsevat riittävät määrärahat. Nato-jäsenyyttä ei pidä sulkea pois. Jäsenyyttä on arvioitava siltä kannalta, millaista hyötyä me käytännössä siitä saisimme ja mihin se meitä velvoittaisi.

Eduskuntaan tulee valita yhteistyökykyisiä ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa kantaa ja tehdä päätöksiä, vaikka kaikki eivät niistä tykkää. Pelkät puheet eivät kauan lämmitä. On mentävä rohkeasti sanoista tekoihin.

 

Pia Kauma
kansanedustaja, KTM
toimitusjohtaja (toimivapaalla)
valtuustoryhmän pj.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn