Poliisi aloitti tutkinnan espoolaisesta päiväkodista – kaupungin mukaan lapsi ehti olla yksin pihalla 2 minuuttia

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan tapauksessa, jossa lapsi jäi yksin Espoossa sijaitsevan päiväkodin pihalle.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä HS. Helsingin Sanomien mukaan vanhemmat löysivät 3-vuotiaan lapsensa yksin Friisilän päiväkodin pihalta mennessään hakemaan tätä kotiin viime torstaina.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että esitutkinta on vasta alussa ja osapuolten kuuleminen on kesken.

– Tämän vuoksi poliisi ei vielä tässä vaiheessa voi kertoa tapahtumien kulusta yksityiskohtaisemmin, kertoo tiedotteessa tutkintaa johtava rikoskomisario Tero Tonteri.

Ensitietojen mukaan lapsi on jäänyt ilman päiväkodin työntekijöiden valvontaa päivän päätteeksi, kun muut lapset on haettu kotiin. Lapsen löysi pihalta hänen oma huoltajansa.

Poliisin mukaan tutkinnan tässä vaiheessa rikosnimikkeitä ovat heitteillepano sekä virkavelvollisuuden rikkominen.

Myös Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimiala otti tapaukseen tänään kantaa Twitterissä kommentoimalla kansanedustaja Pia Kauman (kok.) viestiä aiheesta.

Kasvun ja oppimisen toimialan vastauksissa kerrotaan, että valvontakameroiden perusteella lapsi ehti olla yksin noin 2 minuuttia työntekijän inhimillisen virheen vuoksi.

Toimialan mukaan huoltajat tulivat paikalle, kun päiväkoti oli jo sulkeutunut. Työntekijät olivat sisällä, kun isä soitti ovikelloa. Työntekijä avasi oven ja isän kanssa keskusteltiin heti.

Päiväkodin iltavuorossa oli toimialan mukaan kolme työntekijää, joista kaksi oli vakituisia ja yksi pitkäaikainen sijainen. Tapaukseen ei liittynyt henkilöstövajausta.

 

 

Juttu julkaistu alun perin Länsiväylässä.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn