Pitääkö reserviläisten varautua? ”Venäjän luoma uhka ei ole suomalaisille uusi asia”

Kansanedustajan mukaan pelotteluun tai liioitteluun ei kannata ryhtyä, sillä ilmapiiri on muutenkin herkkä.

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak kehotti aiemmin Ylellä suomalaisia varautumaan mahdolliseen konfliktitilanteeseen.
Hänen mukaansa kaikkien reserviläisten tulisi olla ”elämänsä kunnossa” sekä henkisesti että fyysisesti vuoden 2025 alkuun mennessä. Tutkijan mukaan myös kotivara eli ruoka, lääkkeet ja vesivarastot tulisi laittaa kuntoon välittömästi.

Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Suomen asema on hyvä ennen kaikkea puolustusyhteistyön ansiosta. Turvaa tuovat Naton lisäksi pohjoismainen puolustusulottuvuus ja Suomen kansallinen puolustuskyky.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kehottaa julkisuudessa kommentteja esittäviä asiantuntijoita olemaan erityisen tarkkana nykyisessä maailmantilanteessa.
– Pelotteluun tai liioitteluun ei kannata ryhtyä. Ilmapiiri on muutenkin herkkä. Turhaa hämmennystä kannattaa välttää. Jäitä hattuun, Pia Kauma kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Hän muistuttaa Suomen varautuneen huolellisesti mahdollisiin uhkakuviin.

– Venäjän luoma uhka ei ole suomalaisille mikään uusi asia. Olemme varautuneet siihen hyvin, ja parannamme varautumista lisää omaa puolustuskykyämme vahvistamalla, Nato-jäsenyydellä sekä pian USA:n kanssa allekirjoitettavalla puolustusyhteistyösopimuksella, Kauma sanoo.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.
Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn