”Opposition valitus ei ole uskottavaa”

Valtion budjetin alijäämä olisi suurempi, mikäli edellisen hallituksen politiikkaa jatkettaisiin.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma huomauttaa, että valtion ensi vuoden budjettiesitys olisi ollut vielä paljon alijäämäisempi, mikäli edellisen hallituksen eli Sanna Marinin (sd.) hallituksen linjoilla jatkettaisiin.

– Siksi opposition valitus ei ole uskottavaa. Nyt teemme uudistuksia, joilla suunta saadaan kääntymään. Ne olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten, Pia Kauma kirjoittaa X:ssä.

Valtiovarainministeriö on saanut valmiiksi ehdotuksen valtion vuoden 2024 talousarvioksi ja vuosien 2024–2027 kehyksiksi. Vuoden 2024 budjettiehdotuksen loppusumma on 87,2 miljardia euroa. Ehdotus on 10,1 miljardia euroa alijäämäinen.

Myös Tere Sammallahti (kok.) toteaa, että nykyinen hallitus on aloittanut välittömästi edellisen hallituksen jättämän alijäämän pienentämisen.

– Vasemmistohallitus aloitti lähes julkisen talouden tasapainosta ja kasvatti alijäämän yli kymmenen miljardiin euroon nollakorkojen aikana, Tere Sammallahti kirjoittaa X-palvelussa.

– Porvarihallitus aloittaa 12 miljardin euron alijäämästä, tiputtaen sen jo ensimmäisessä budjetissa 9 miljardiin euroon nousevia korkoja vasten.

– Ei paha, lisää leikkuria vaan, Sammallahti päättää.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn