”Kohti eurooppalaista juomakulttuuria” – kokoomusedustaja haluaa viinit ruokakauppoihin

Pia Kauma kannattaa Alkon monopolin suurempaa murtamista.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma tahtoo viinit ruokakauppoihin sekä poistaa alkoholimyynnin ”vanhanaikaiset” esteet. Kauma otti asiaan kantaa Twitterissä sunnuntaina, viitaten ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alénin Helsingin Sanomissa julkaistuun mielipidekirjoitukseen.

– On täysin absurdia, että voin tilata Saksasta viiniä kotiini mutta en marjaviiniä Suomesta. Laadukkaat tislaamot eivät voi myydä artesaanituotteitaan matkailijoille mukaan eivätkä ravintolat kellaroituja arvoviinejään asiakkaille, ravintoloitsija kirjoittaa HS:ssa.

Kirjoituksessaan Alén kehottaa tuomaan Suomen alkoholipolitiikan ”nykyaikaan”. Hän ehdottaa mahdollisuutta anoa Alkolta edullisia lisenssejä, mikä mahdollistaisi ulosmyynnin esimerkiski alkutuottajalta, kahvilasta tai ravintolasta.

MAINOS

– Näin emme ravistele instituutiota liikaa mutta avaamme ovia, jotka mahdollistavat paremman tavan yrittää ja luoda verovaroja ja kasvua, jota kipeästi tarvitsemme.

Kauma kertoo Twitterissä olevansa valmis menemään Alénin esitystä pidemmälle.

– Hyvä kirjoitus Henri Alén! Itse kannatan suurempaakin Alkon monopolin murtamista. Viinit ruokakauppoihin! On poistettava myös muut vanhanaikaiset, lähinnä raittiustyöhön pohjautuvat esteet alkoholimyynnin kaupankäynnistä. Eiköhän mennä kohti eurooppalaista juomakulttuuria!!

 

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn