Kaupungin terveyskeskuksiin jopa 90 päivän jono, ulkoistettuun kolme päivää

Kokoomuksen Pia Kauma ihmettelee yksityisen hoidon käytön vastustusta.

– Pitkän valtuustourani aikana ehkä kaikkein vaikeinta on ollut ymmärtää, miksi vasemmistopuolueet vastustavat niin kovasti sitä, että yksityinen puoli täydentää julkista terveydenhuoltoa, kokoomuksen kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Pia Kauma sanoo.

– Mieluummin annetaan ihmisten kuolla tai sairauksien pahentua. Vastuutonta ja käsittämätöntä, hän jatkaa.

Hän kommentoi Twitterissä kokoomuksen Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornoksen jakamaa kuvaa (alla) Espoon terveysasemien jonotustilanteesta. Tiedot löytyvät myös tästä kaupungin sivuilta. Vuornoksen mukaan terveyskeskukseen saa kiireettömässä asiassa Espoossa jonottaa keskimäärin peräti 90 vuorokautta. Matinkylän ulkoistettu terveyskeskus kuitenkin erottuu.

– Kaupungin omista terveyskeskuksista nopeimmin pääsee Kalajärvelle (29vrk), seuraavaksi nopeimmin Kiloon ja Leppävaaraan (53vrk). Matinkylän ulkoistettuun terveyskeskukseen jonotusaika on 3 päivää. Melkoinen ero, Vuornos sanoo.

Matinkylän Oma Lääkäri -aseman palvelut tuottaa Mehiläinen. Sen sivuilla kerrotaan, että kiireettömään hoitoon pääsee keskimäärin viikon sisällä (ns. T3-aika alle 7 pv) ja keskimääräinen jonotusaika päivystykseen on ollut viimeisen puolen vuoden aikana 21 minuuttia. Nämä ovat selvästi lyhyempiä kuin Espoon terveysasemilla keskimäärin (T3 aika 15-20 pv). Asiakastyytyväisyyden taas kerrotaan olevan mittauksilla 95 prosenttia. Luku on vertailussa Espoon paras.

– Lyhyesti sanottuna olemme tällä hetkellä pienin, mutta parhaiten toimiva Espoossa sijaitseva terveysasema, Matinkylän Oma Lääkärin sivuilla todetaan.

Verkkouutiset: 25.11.2020

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn