Kauma Etyj-tehtävissä Uzbekistaniin ja Tadžikistaniin

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Margareta Cederfelt ja varapuheenjohtaja Pia Kauma (kok.) vierailevat Uzbekistanissa ja Tadžikistanissa 25.–30. marraskuuta. Cederfelt ja Kauma tapaavat vierailunsa aikana kummankin maan valtionjohtoa sekä kansalaisyhteiskunnan, Etyjin kenttämissioiden ja avustusjärjestöjen edustajia. Kauma on Keski-Aasiassa jo valmiiksi, sillä hän osallistui viikonloppuna pidettyjen Uzbekistanin presidentinvaalien vaalitarkkailuun. Kauma on myös yleiskokouksen Keski-Aasian erityisedustaja.

”Keski-Aasian vierailu on erityisen ajankohtainen nyt, kun Afganistan on siirtynyt Talebanin hallintoon. Haluamme keskustella siitä, miten Uzbekistanissa ja Tadžikistanissa arvioidaan Afganistanin tilanteen heijastuvan näihin maihin ja kuulla, mitä eniten kärsineet sanovat”, Kauma toteaa.

Vierailun ohjelmassa on myös vierailu Afganistanista paenneille ihmisille tarkoitettuun pakolaiskeskukseen Tadžikistanissa sekä tutustuminen Etyjin tuella perustettuun perheväkivallan uhrien tukikeskukseen maan pääkaupungissa Dušanbessa.

Vierailun tarkoituksena on myös laajentaa vuoropuhelua ja yhteistyötä sekä korostaa Keski-Aasian alueen merkitystä Etyjille ja sen parlamentaariselle yleiskokoukselle.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn