Etyjin kansanedustajat kokoontuvat vielä virtuaalisesti

​Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto järjestetään koronatilanteen vuoksi etäyhteyksin 3.–4.11.2021. Samassa yhteydessä järjestetään vuotuinen Välimeri-foorumi ja yleiskokouksen pysyvän komitean kokous. Syysistunnon ajankohtaiskeskustelun käydään siitä, miten Afganistanin siirtyminen Talebanin hallintoon heijastuu Etyj-alueen turvallisuuteen.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.​

Eduskunnasta kokoukseen osallistuvat Vilhelm Junnila (Suomen Etyj-valtuuskunnan puheenjohtaja, ps.), Johannes Koskinen (varapuheenjohtaja, sd.), Eeva-Johanna Eloranta (sd.), Inka Hopsu (vihr.), Pia Kauma (kok.) ja Arto Pirttilahti (kesk.). Pia Kauma on yleiskokouksen varapuheenjohtaja ja Keski-Aasian erityisedustaja.

Tiedotteen julkaissut alun perin Eduskunta

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn