”Ei ole ensimmäinen kerta, kun vihreät on eläkeläisten kukkarolla”

Pia Kauman mukaan vihreät luovat turhaa vastakkainasettelua sukupolvien välille.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kritisoi vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Atte Harjanteen ehdotusta.

Harjanne kirjoitti tänään viestipalvelu X:n julkaisussa pitävänsä epäreiluna, että hallituksen sopeutustoimia ei uloteta eläkeläisiin. Harjanne viittaa julkaisussaan Ylen kansanedustajille tekemään kyselyyn, jonka mukaan enemmistö vastanneista edustajista ei säästäisi eläkeläisiltä.

– 65–74-vuotiaat eläkeläiset ovat Suomen varakkain ikäryhmä ja ylipäätään eläkeläistalouksissa on nyt jo lähes puolet koko maan varallisuudesta. Yksinkertaisesti epäreilu ajatus, että juuri eläkeläiset olisivat kategorisesti sopeutustoimien ulkopuolella, Harjanne kirjoitti.

Kauman kritisoi ehdotusta ja katsoo, että eläkeläisiä vastaan hyökkääminen luo vastakkainasettelua.

– Eläkeläisiä vastaan hyökkääminen vain luo turhaa vastakkainasettelua eri ikäpolvien välille ja kertoo siitä, miten vähän Vihreissä tunnetaan eläkeläisten arkea tai rahojen riittävyyttä, Kauma sanoo.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun vihreät on eläkeläisten kukkarolla, Kauma toteaa.

Harjanne ehdotti viime vuoden lokakuussa, että työeläkkeiden verotusta tulisi kiristää 0,52 prosenttiyksiköllä niillä, joilla bruttoeläketulon määrä ylittää 13 500 euroa vuodessa.

Harjanne jätti asiasta tuolloin eduskunnassa toimenpidealoitteen. Ehdotus on myös vihreiden eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjetissa.

Juttu julkaistu alun perin Verkkouutisissa.

Jaa tämä artikkeli somessa:
TwitterFacebookLinkedIn