Velkaantuminen seis ja talous kasvuun

Kaiken perusta on vakaa ja terve talous. Ei voi syödä enempää kuin tienaa, eikä ole reilua jättää lapsillemme perinnöksi suurta velkaa. Vakaa talous rakentuu siihen, että mahdollisimman moni työkykyinen ja työhaluinen pääsee töihin.

Edelliset sukupolvet ovat rakentaneet Suomea vastuullisesti ja kovalla työllä. Nyt maamme on huolestuttavasti velkaantunut. Yhdessä vaalikaudessa (2019-2023) yksistään valtion velka on kasvanut noin 100 miljardista eurosta yli 140 miljardiin euroon, ja tästä yli 10 miljardia euroa on asiantuntijoiden mukaan muuta kuin koronakriisiin tai energiakriisiin liittyvää.

Tarvitsemme suunnanmuutoksen, jotta talous pysyy hallinnassa ja hyvinvointiyhteiskuntamme säilyy. Käytännössä se tarkoittaa kahden vaalikauden eli kahdeksan vuoden ohjelmaa, jossa velkaantumisen kasvu taitetaan.

Kestävän kasvun eväitä ei kuitenkaan saa leikata eikä ketään jättää yksin.

Keskinäistä luottamusta tarvitaan. Me selviämme kyllä.

Pia sosiaalisessa mediassa

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Länsiväylä-lehdessä oli juttu tehtävästäni Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajana. ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Pia Kauma ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Tänään on vaalipäivä. Olen ehdolla Uudellamaalla numerolla 61.On ollut huikeaa tehdä kampanjaa ja kiertää pitkin Uuttamaata. Olen tavanut valtavan määrän ihmisiä, joita en muuten tapaisi. Minulla on ollut apunani todella uuttera ja iloinen tukiryhmä, jolle olen superkiitollinen. Ei tätä muuten jaksaisikaan.Ihmisten kanssa ja ihmisiä varten. Sitä varten täällä ollaan. Neljä vuotta sitten eduskuntavaalien vaalipäivänä tunnelmat olivat yhtä jännittyneet. Mutta silloin emme tienneet, että vain vajaan vuoden kuluttua vaaleista tulisi pandemia ja sen jälkeen vielä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Sitten energiakriisi ja nopea hintojen nousu.Nytkään emme tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään. Luotetaan silti huomiseen. Olen valmis kantamaan oman korteni kekoon, että me pärjäämme.Ja kyllähän me pärjäämme!#ehdokas61 #kokoomus #uusimaa #eduskuntavaalit2023 ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 7 ja se on: "Varaudutaan kriiseihin ja varmistetaan turvallisempi arki" ... See MoreSee Less
View on Facebook