Kannustetaan työntekoon ja yrittämiseen

Työnteon tulee aina olla kannattavampaa kuin joutenolon. Tällä hetkellä se ei ole. Monen kohdalla tilanne on se, että työtä ei kannata ottaa vastaan, koska siitä saisi jopa vähemmän rahaa käteen kuin sosiaaliturvasta. Eihän se näin voi mennä.

Varsinkin tässä taloustilanteessa tarvitsemme kaikki työikäiset ja työkykyiset töihin. Veroporkkanoiden lisäksi on tarpeen joustavoittaa työelämää siten, että sosiaaliturvaa ei menetä niin nopeasti, vaikka tekisi osa-aikaista työtä esimerkiksi vanhempainvapailla, opiskelujen ohella tai eläkkeellä.

Esimerkiksi vanhempainvapailla työskentelyä on jo helpotettu vanhempainvapaauudistuksen yhteydessä, mutta ei riittävästi. Yksi vaihtoehto olisi ottaa käyttöön samankaltainen suojaosa kuin työttömillä eli tietyn verran kuukaudessa voisi ansaita ilman, että menettää vanhempainpäivärahoja. Työtönhän voi ansaita bruttona 300 euroa kuukaudessa ilman, että ansiot vähentävät hänen työttömyysetuuksiensa määrää.

Opiskelijoilla taas työnteon tulorajoja voisi edelleen nostaa nykyisestä, ja eläkeläisiä kannustaa nykyistä suuremmilla verohelpotuksilla. Vaihtoehtoja kannustamiseen kyllä löytyy, jos löytyy tahtoa ja yhteisymmärrys asian tarpeellisuudesta puolueiden kesken.

Kannustetaan myös yrittämiseen pitämällä verotus kohtuullisena sekä helpotetaan yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistämistä. Parannetaan erityisesti yksin- ja pienyrittäjien sosiaaliturvaa. Tähänkin on erilaisia vaihtoehtoja, kuten yhdistelmävakuutus ja rahastointi.

Pia sosiaalisessa mediassa

Facebook

2 months ago

Pia Kauma
Kiitos luottamuksestanne HOK-Elannon vaaleissa. Tulin valituksi! Sain ääniä 796. Edelliskerrasta neljän vuoden takaa, 770, oli pientä nousua.Edustajistoon kuuluu 60 varsinaista jäsentä, ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Toimikausi kestää 4 vuotta.Kiitos vielä kerran! ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 months ago

Pia Kauma
Olen järjestämässä yhdessä Reetta Rajalan ja muun #55riseandshine -verkoston sekä työeläkeyhtiö Ilmarisen kanssa keskustelutilaisuuden työelämän ikätasa-arvosta. Tilaisuus järjestetään 14.5. Ilmarisen tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Porkkalankatu 1Tilaisuus alkaa klo 18 ja kahvitarjoilu klo 17.30. Mikäli et ole vielä ilmoittautunut, mukaan pääset laittamalla minulle sähköpostia osoitteeseen pia.kauma@eduskunta.fiNähdään 14.5.! ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 months ago

Pia Kauma
Vielä muutama äänestyspäivä on jäljellä.Pian valitaan 60 edustajaa ja 60 varaedustajaa HOK-Elannon edustajistoon. Kausi kestää 4 vuotta. Edustajisto kokoontuu 2 kertaa vuodessa.Olen ollut jo vuosia HOK-Elannon luottamustehtävissä, ja olen nytkin ehdolla. Olen mukana, koska haluan vaikuttaa kaupan alan tulevaisuuteen. Suomessa päivittäistavarakauppa on hyvin keskittynyttä, ja S-ryhmä on erittäin suuri toimija. HOK-Elanto kuuluu S-ryhmään, joten sillä on mahdollisuus vaikuttaa etenkin elintarvikkeiden hintatasoon ja laatuun Suomessa. Myös siihen, millaisia sopimuksia alkutuottajien kanssa tehdään ja mihin kaupan ala ylipäänsä kehittyy.Pidän tärkeänä, että HOK-Elanto tarjoaa etenkin nuorille mahdollisuuksia kesätyöhön, osa-aikatyöhön ja etenemiseen kaupan alalla. Ensimmäinen työkokemus merkitsee, millaisen alun saa työelämään.Edullisen hintatason lisäksi olen edistänyt etenkin bonusten määrän lisäämistä, gluteenittomien tuotteiden määrän lisäämistä, hävikin määrän vähentämistä sekä tuotteiden alkuperän ja kestävän kehityksen toimintatapojen edistämistä.Kaikilla on oikeus edulliseen ja laadukkaaseen arkeen!#hokelanto ... See MoreSee Less
View on Facebook