Kannustetaan työntekoon ja yrittämiseen

Työnteon tulee aina olla kannattavampaa kuin joutenolon. Tällä hetkellä se ei ole. Monen kohdalla tilanne on se, että työtä ei kannata ottaa vastaan, koska siitä saisi jopa vähemmän rahaa käteen kuin sosiaaliturvasta. Eihän se näin voi mennä.

Varsinkin tässä taloustilanteessa tarvitsemme kaikki työikäiset ja työkykyiset töihin. Veroporkkanoiden lisäksi on tarpeen joustavoittaa työelämää siten, että sosiaaliturvaa ei menetä niin nopeasti, vaikka tekisi osa-aikaista työtä esimerkiksi vanhempainvapailla, opiskelujen ohella tai eläkkeellä.

Esimerkiksi vanhempainvapailla työskentelyä on jo helpotettu vanhempainvapaauudistuksen yhteydessä, mutta ei riittävästi. Yksi vaihtoehto olisi ottaa käyttöön samankaltainen suojaosa kuin työttömillä eli tietyn verran kuukaudessa voisi ansaita ilman, että menettää vanhempainpäivärahoja. Työtönhän voi ansaita bruttona 300 euroa kuukaudessa ilman, että ansiot vähentävät hänen työttömyysetuuksiensa määrää.

Opiskelijoilla taas työnteon tulorajoja voisi edelleen nostaa nykyisestä, ja eläkeläisiä kannustaa nykyistä suuremmilla verohelpotuksilla. Vaihtoehtoja kannustamiseen kyllä löytyy, jos löytyy tahtoa ja yhteisymmärrys asian tarpeellisuudesta puolueiden kesken.

Kannustetaan myös yrittämiseen pitämällä verotus kohtuullisena sekä helpotetaan yrittäjyyden ja palkkatyön yhdistämistä. Parannetaan erityisesti yksin- ja pienyrittäjien sosiaaliturvaa. Tähänkin on erilaisia vaihtoehtoja, kuten yhdistelmävakuutus ja rahastointi.

Pia sosiaalisessa mediassa

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Länsiväylä-lehdessä oli juttu tehtävästäni Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajana. ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Pia Kauma ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Tänään on vaalipäivä. Olen ehdolla Uudellamaalla numerolla 61.On ollut huikeaa tehdä kampanjaa ja kiertää pitkin Uuttamaata. Olen tavanut valtavan määrän ihmisiä, joita en muuten tapaisi. Minulla on ollut apunani todella uuttera ja iloinen tukiryhmä, jolle olen superkiitollinen. Ei tätä muuten jaksaisikaan.Ihmisten kanssa ja ihmisiä varten. Sitä varten täällä ollaan. Neljä vuotta sitten eduskuntavaalien vaalipäivänä tunnelmat olivat yhtä jännittyneet. Mutta silloin emme tienneet, että vain vajaan vuoden kuluttua vaaleista tulisi pandemia ja sen jälkeen vielä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Sitten energiakriisi ja nopea hintojen nousu.Nytkään emme tiedä, mitä tulevaisuus pitää sisällään. Luotetaan silti huomiseen. Olen valmis kantamaan oman korteni kekoon, että me pärjäämme.Ja kyllähän me pärjäämme!#ehdokas61 #kokoomus #uusimaa #eduskuntavaalit2023 ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 7 ja se on: "Varaudutaan kriiseihin ja varmistetaan turvallisempi arki" ... See MoreSee Less
View on Facebook