Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen

Kansakunnan menestys rakentuu vain työn, yrittämisen ja koulutuksen varaan. Siksi ahkeruudesta on palkittava.

Työnteon tulee aina olla kannattavampaa kuin joutenolon. Tällä hetkellä se ei ole. Monen kohdalla tilanne on se, että työtä ei kannata ottaa vastaan, koska siitä saisi jopa vähemmän rahaa käteen kuin sosiaaliturvasta. Eihän se näin voi mennä.

Palkka ja eläke ovat ihmisten omaa rahaa, eikä mitään valtiolle kuuluvaa rahaa. Siksi niitä ei saa verottaa liikaa. Verotuloja pitää käyttää todella harkiten.

Etenkin ruuan sähkön ja liikkumisen hinnat ovat nousseet korkeiksi. Keventämällä työn ja eläkkeiden verotusta käteen jäisi enemmän rahaa laskuista selviytymiseen.  Erityisesti työn verotuksen progressiota tulee keventää.

Myös eläkkeiden verotusta tulee keventää. Aivan pienimpiä eläkkeitä lukuun ottamatta eläkkeistä maksetaan useilla tulotasoilla enemmän veroa kuin samansuuruisesta palkkatyöstä. Nämä, samoin kuin raippavero tulee korjata. 

Opiskelijoiden työnteon tulorajojen ylärajaa nostettiin onneksi pari vuotta sitten meidän kokoomuslaisten aloitteesta, mutta sitä on nostettava edelleen. Opiskelija hyötyy siitä, että saa työkokemusta, samalla kun parantaa omaa elintasoaan. On vain pidettävä huoli siitä, että opintoihin ei jäädä kiinni liian pitkäksi aikaa, vaan että oppilaitoksista ja korkeakouluista valmistutaan silti riittävän nopeasti.

 

Pia sosiaalisessa mediassa

Twitter

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ke 22.3.

Mikä ratkaisee vaalien tuloksen ja millaisia hallitusvaihtoehtoja on vaalien jälkeen?

Tervetuloa vaalikontilleni kuulemaan, mitä mieltä on politiikan konkari.

#eduskuntavaalit2023 #ehdokas61 #uusimaa #kokoomus

Suomen EU-vaikuttaminen on täysin retuperällä. Ennallistamisasetus ja asuntojen pakkoremontit osoittavat, että hallitus on nukkunut, kun on pitänyt pitää Suomen puolia. Pääministeri @MarinSanna pitäisi johtaa EU-politiikkaamme, mutta ei johda. Onnetonta.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009458532.html

#kokoomus ei ole esittänyt sote-palveluihin leikkauksia. Haluamme saada palvelut kuntoon ja ihmiset jonoista hoitoon hyödyntämällä laajasti eri palveluntarjoajia. Esim. palveluseteleitä ja parempia Kela-korvauksia. Puheet leikkauksista eivät pidä paikkaansa.
#vaalitentti #mtv3

Työn ja eläkkeiden verotusta alentamalla ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen maksaa inflaation myötä kohonneet elinkustannukset. On myös oikein palkita ihmisiä työn tekemisestä ja ahkeruudesta. Myös eläkkeellä.
#kokoomus #vaalitentti #mtv

Load More

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 2 ja se on: "Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen." ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 1 ja se on: "Velkaantuminen seis ja talous kasvuun". ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Minulla on tosi fiksuja ja aktiivisia ihmisiä ympärilläni auttamassa vaaleissa. Julkaisen täällä säännöllisesti heidän tukipuheenvuorojaan.Tässä on Hannu Ranki, ekonomisti. Entinen kollega Pohjola-yhtiöistä."Olen tuntenut Pian jo 1980-luvulta yhteisen työhistoriamme ansiosta.Pia on luotettava, vastuuntuntoinen, rohkea, yhteistyökykyinen ja osaava henkilö. Nykyinen vaikea kansainvälinen poliittinen tilanne, maapallon yhä kiihtyvällä vauhdilla kohtaama ilmastonmuutos ja kotimaiset haasteemme edellyttävät kansanedustajalta kokonaisvaltaista ymmärrystä mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista, jotta hän yhdessä muiden kanssa pystyy tekemään mahdollisimman järkeviä kestäviä ratkaisuja ja päätöksiä. Vaikeiden päätösten tekeminen edellyttää rohkeutta, mutta myös vastuuntuntoa mahdollisimman oikeudenmukaisia ratkaisuja tehtäessä. Pian tuntien, uskon vahvasti hänen tähän työhön pystyvän!" ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Tässä valmistaudutaan suureen apteekkialan paneelikeskusteluun.Mukana useita alaa tuntevia keskustelijoita ja asiantuntijoita.#apteekki #verkkoapteekki #lähipalvelu #uudistus #terveyspalvelu #sote ... See MoreSee Less
View on Facebook