Osaaminen, luovat alat ja tutkimus nousuun

Suomen kaltainen pieni maa pärjää vain osaamisella. Suomalainen peruskoulu on hyvässä maineessa, mutta huolenaiheitakin on. Yhä useammalla peruskoulunsa päättävällä nuorella ovat perustaidot, kuten lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikka liian huonolla tolalla. Myös koulupudokkaiden määrä on kasvanut.

Kouluissa tulee tehdä uudistuksia, mutta viime vuosina niitä on ollut liikaakin, eikä muutosten vaikutuksia ole riittävästi arvioitu. Esimerkiksi inkluusio eli erityislasten sijoittaminen tavallisiin luokkiin ei ole ollut onnistunutta. Luokat ovat liian rauhattomia. Myöskään kirjoista luopuminen ja siirtyminen digimateriaaliin ei ole ollut aina täysin toimiva ratkaisu. Lapset ja nuoret kaipaavat selkeyttä ja tukea.

Myös lahjakkaat lapset on huomioitava. Palautetaan siis peruskoulu Suomen lippulaivaksi antamalla kouluille työrauha sekä turvaamalla pitkäaikainen rahoitus ja riittävän pienet opetusryhmät ja erityisluokat.

Ammatilliseen koulutukseen on järjestettävä riittävästi opettajia, jotta opetusryhmät eivät olisi liian suuria ja oppilaat liiaksi oman aktiivisuutensa varassa. Varmistetaan ammattioppilaitoksiin tarpeeksi lähiopetusta.

Tärkeää on myös pitää huoli siitä, ettei polku korkeakouluihin katkea niillä, jotka eivät vielä motivoituneet opiskelusta lukiovaiheessa tai jostain syystä eivät voineet panostaa siihen. Yliopistoihin pitää päästä edelleen pääsykokeilla ja muita polkuja pitkin. Lisätään korkeakoulujen aloituspaikkoja etenkin Uudellamaalla ja huolehditaan, että myös pääsykoekiintiöt ovat riittävän suuret.

Turvataan tieteen ja tutkimuksen ja taiteen sekä esimerkiksi musiikkikasvatuksen määrärahat. Uusia innovaatioita, osaamista ja luovia aloja hyödyntämällä syntyy uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

Pia sosiaalisessa mediassa

Twitter

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ke 22.3.

Mikä ratkaisee vaalien tuloksen ja millaisia hallitusvaihtoehtoja on vaalien jälkeen?

Tervetuloa vaalikontilleni kuulemaan, mitä mieltä on politiikan konkari.

#eduskuntavaalit2023 #ehdokas61 #uusimaa #kokoomus

Suomen EU-vaikuttaminen on täysin retuperällä. Ennallistamisasetus ja asuntojen pakkoremontit osoittavat, että hallitus on nukkunut, kun on pitänyt pitää Suomen puolia. Pääministeri @MarinSanna pitäisi johtaa EU-politiikkaamme, mutta ei johda. Onnetonta.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009458532.html

#kokoomus ei ole esittänyt sote-palveluihin leikkauksia. Haluamme saada palvelut kuntoon ja ihmiset jonoista hoitoon hyödyntämällä laajasti eri palveluntarjoajia. Esim. palveluseteleitä ja parempia Kela-korvauksia. Puheet leikkauksista eivät pidä paikkaansa.
#vaalitentti #mtv3

Työn ja eläkkeiden verotusta alentamalla ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen maksaa inflaation myötä kohonneet elinkustannukset. On myös oikein palkita ihmisiä työn tekemisestä ja ahkeruudesta. Myös eläkkeellä.
#kokoomus #vaalitentti #mtv

Load More

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 2 ja se on: "Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen." ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 1 ja se on: "Velkaantuminen seis ja talous kasvuun". ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Minulla on tosi fiksuja ja aktiivisia ihmisiä ympärilläni auttamassa vaaleissa. Julkaisen täällä säännöllisesti heidän tukipuheenvuorojaan.Tässä on Hannu Ranki, ekonomisti. Entinen kollega Pohjola-yhtiöistä."Olen tuntenut Pian jo 1980-luvulta yhteisen työhistoriamme ansiosta.Pia on luotettava, vastuuntuntoinen, rohkea, yhteistyökykyinen ja osaava henkilö. Nykyinen vaikea kansainvälinen poliittinen tilanne, maapallon yhä kiihtyvällä vauhdilla kohtaama ilmastonmuutos ja kotimaiset haasteemme edellyttävät kansanedustajalta kokonaisvaltaista ymmärrystä mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista, jotta hän yhdessä muiden kanssa pystyy tekemään mahdollisimman järkeviä kestäviä ratkaisuja ja päätöksiä. Vaikeiden päätösten tekeminen edellyttää rohkeutta, mutta myös vastuuntuntoa mahdollisimman oikeudenmukaisia ratkaisuja tehtäessä. Pian tuntien, uskon vahvasti hänen tähän työhön pystyvän!" ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Tässä valmistaudutaan suureen apteekkialan paneelikeskusteluun.Mukana useita alaa tuntevia keskustelijoita ja asiantuntijoita.#apteekki #verkkoapteekki #lähipalvelu #uudistus #terveyspalvelu #sote ... See MoreSee Less
View on Facebook