Nuoret ja lapsiperheet rakentavat tulevaisuutemme

Jokaisella sukupolvella on omat haasteensa ja vaikeutensa. Nykyajan nuoret eivät ole kokeneet sotaa, mutta heillä on toisenlaiset paineet menestyä, pärjätä ja löytää oma paikkansa yhteiskunnassa. On todella tärkeää rakentaa yhteisymmärrystä eri-ikäisten ihmisten välille.

Nuoret

Meidän on vastattava nuorten mielenterveysongelmiin puuttumalla juurisyihin ja rakentamalla hyväksymisen ilmapiiriä, mutta myös mahdollistamalla nopeamman pääsyn mielenterveyspalveluihin. Opiskelijoiden on saatava tehdä töitä ilman, että opintotuen menettää liian nopeasti.  Opintotuen tulorajoja on nostettu viime vuosina jonkin verran, pääasiassa juuri meidän kokoomuslaisten vaatimuksesta, Mutta edelleen niitä pitäisi nostaa. Opintotuen tulorajat on nostettava Pohjoismaiselle tasolle.

Nuorten asunnonsaantia on myös helpotettava. Ensiasunnon ostamiseen tarkoitettua Asp-tiliä on edelleen kehitettävä ja pidettävä huoli, että enimmäislainamäärät ovat riittävät.

Lapsiperheet

Tutkimusten mukaan suurin este perheen perustamiselle on se, ettei löydä sopivaa kumppania tai että tulevaisuus tuntuu epävarmalta.

Poliittiset päättäjät voivat helpottaa tilannetta luomalla Suomeen ilmapiiriä, jossa tulevaisuuteen voi luottaa ja jossa nuori perhe voi pärjätä myös taloudellisesti. Työn ja perhe-elämän yhdistämistä pitää edelleen parantaa. Lasten vanhemmille on luotava tasaveroiset mahdollisuudet yhdistää työnteko tai opiskelu vanhempainvapaisiin. Lopullinen valinnanvapaus pitää kuitenkin aina jättää perheille itselleen, kuka perheen lapset hoitaa. Valtion ei pidä puuttua siihen liikaa, mutta se voi luoda mahdollisuuksien tasa-arvoa.

Etenkin pääkaupunkiseudulla haasteeksi on noussut varhaiskasvatuksen saatavuus ja laatu. Kotihoidontukea ei pidä lakkauttaa. Tämä ei ole kuitenkaan mikään joko-tai -tilanne, vaan samanaikaisesti on myös päiväkotien henkilöstöön satsattava. Korkeakoulutettuja varhaiskasvattajia tarvitaan lisää, mutta myös muuta henkilökuntaa. Liikuntaa, musiikkia, sosiaalisten taitojen hallintaa, luovuutta ja suvaitsevaisuutta.

Lapset tarvitsevat ennen kaikkea turvaa tutuista hoitajista. Kaikkien ei tarvitse olla korkeasti koulutettuja. Pysyvyys ja ennakoitavuus on perheille tärkeää, ettei synny yllättäviä ja epämieluisia tilanteita, jos päiväkodeissa ei olekaan henkilöstöä riittävästi paikalla ja töihin tai tenttiin meno peruuntuu. Henkilöstömitoituksiin on saatava joustavuutta.

Luonto ja ympäristön kestävyys

Kaikessa päätöksenteossa on otettava huomioon se, että päätöksentekomme olisi kestävää myös tulevien sukupolvien kannalta. Siksi fossiilisista polttoaineista on päästävä eroon. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vauhdittanut vihreää siirtymää samalla kun pyrimme pois erityisesti venäläisestä öljystä. Myös vesistöistä ja rannoista on huolehdittava jatkossa paremmin ja saatava esimerkiksi Suomenlahden ja järvien levätilanne paremmin hallintaan. Maatalouteen on otettava käyttöön keinoja, joilla haitallisten ravinteiden kertymistä vesistöihin voidaan vähentää. Innovaatioihin ja uusiin teknologioihin on satsattava siten, että niistä saadaan Suomelle vientituotteita.

 

Pia sosiaalisessa mediassa

Facebook

3 weeks ago

Pia Kauma
Kiitos luottamuksestanne HOK-Elannon vaaleissa. Tulin valituksi! Sain ääniä 796. Edelliskerrasta neljän vuoden takaa, 770, oli pientä nousua.Edustajistoon kuuluu 60 varsinaista jäsentä, ja se kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Toimikausi kestää 4 vuotta.Kiitos vielä kerran! ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Olen järjestämässä yhdessä Reetta Rajalan ja muun #55riseandshine -verkoston sekä työeläkeyhtiö Ilmarisen kanssa keskustelutilaisuuden työelämän ikätasa-arvosta. Tilaisuus järjestetään 14.5. Ilmarisen tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Porkkalankatu 1Tilaisuus alkaa klo 18 ja kahvitarjoilu klo 17.30. Mikäli et ole vielä ilmoittautunut, mukaan pääset laittamalla minulle sähköpostia osoitteeseen pia.kauma@eduskunta.fiNähdään 14.5.! ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Vielä muutama äänestyspäivä on jäljellä.Pian valitaan 60 edustajaa ja 60 varaedustajaa HOK-Elannon edustajistoon. Kausi kestää 4 vuotta. Edustajisto kokoontuu 2 kertaa vuodessa.Olen ollut jo vuosia HOK-Elannon luottamustehtävissä, ja olen nytkin ehdolla. Olen mukana, koska haluan vaikuttaa kaupan alan tulevaisuuteen. Suomessa päivittäistavarakauppa on hyvin keskittynyttä, ja S-ryhmä on erittäin suuri toimija. HOK-Elanto kuuluu S-ryhmään, joten sillä on mahdollisuus vaikuttaa etenkin elintarvikkeiden hintatasoon ja laatuun Suomessa. Myös siihen, millaisia sopimuksia alkutuottajien kanssa tehdään ja mihin kaupan ala ylipäänsä kehittyy.Pidän tärkeänä, että HOK-Elanto tarjoaa etenkin nuorille mahdollisuuksia kesätyöhön, osa-aikatyöhön ja etenemiseen kaupan alalla. Ensimmäinen työkokemus merkitsee, millaisen alun saa työelämään.Edullisen hintatason lisäksi olen edistänyt etenkin bonusten määrän lisäämistä, gluteenittomien tuotteiden määrän lisäämistä, hävikin määrän vähentämistä sekä tuotteiden alkuperän ja kestävän kehityksen toimintatapojen edistämistä.Kaikilla on oikeus edulliseen ja laadukkaaseen arkeen!#hokelanto ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 months ago

Pia Kauma
Tiedote 2.4.2024Julkaisuvapaa: heti Etelä-Espoon Kokoomus esittää Pia Kaumaa puolueen varapuheenjohtajaksi Etelä-Espoon Kokoomus on pyytänyt kansanedustaja Pia Kaumaa asettumaan ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi kokoomuksen kesäkuun puoluekokouksessa. ”Mielestämme Pia Kauma on juuri oikea henkilö nousemaan kokoomuksen varapuheenjohtajaksi, sillä hänellä on tämänhetkiseen talous- ja turvallisuustilanteeseen tarvittavaa osaamista. Kauma on kokenut, kielitaitoinen ja jo neljännen kauden kansanedustaja. Lisäksi Kaumalla on vuosien kokemus kansainvälisen kaupan johtotehtävistä eri yrityksissä ennen kansanedustajuutta. Pidämme myös erittäin tärkeänä, että Uusimaa keskeisenä kokoomusalueena on edustettuna puoluejohdossa”, aloittaa Etelä-Espoon Kokoomuksen puheenjohtaja Paula Utti. Pia Kauma on ilmoittanut olevansa käytettävissä puolueen varapuheenjohtajan tehtävään. ”Perusteellisen harkinnan ja lukuisten pyyntöjen jälkeen olen päättänyt asettua ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi, mikäli kokoomuksen Uudenmaan piiri antaa tuen ehdokkuudelleni. Kokoomuksen loistava vaalimenestys on ollut osoitus nykyisen puoluejohdon erinomaisesta toiminnasta. Nyt haluan osaltani olla mukana siivittämässä puoluetta kohti seuraavaa vaalivoittoa ensi vuoden kunta- ja aluevaaleissa”, Kauma jatkaa. KTM Pia Kauma valittiin ensimmäisen kerran kansanedustajaksi vuonna 2011. Kansanedustajana Kauma toimii kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajana. Kauma on pitkäaikainen Espoon kaupunginvaltuutettu ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu. Hän on naimisissa ja neljän aikuisen lapsen äiti. Varapuheenjohtajana Kauma haluaisi uudistaa työelämää ja hakea ratkaisuja erityisesti työuran alku- ja loppupään haasteisiin. ”Kouluista valmistuu yhä hatarammilla perustaidoilla olevia nuoria, joiden voi olla vaikeaa pärjätä työelämässä, ja myös mielenterveyden ongelmat ovat lisääntyneet. Toisessa päässä taas ikäsyrjintä iskee niin varhain, että jo alle 50-vuotiaalla voi olla vaikeuksia löytää uutta työpaikkaa entisen mentyä alta”, Kauma jatkaa. Kokoomuksen puoluejohto valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle Tampereen puoluekokouksessa 14.-16.6.2024. ”Puoluejohtoon tarvitaan juuri Pia Kauman kaltaisia dynaamisia ihmisiä, jotka ovat valmiit laittamaan itsensä likoon työtunteja ja vastuuta kaihtamatta”, Utti päättää. Lisätietoja: Pia Kauma: 0505746764 Paula Utti: 0505636249 ... See MoreSee Less
View on Facebook