Kuntavaalit 2021

Viihtyisää asumista
Liian tiivis rakentaminen ei sovi kaikkialle. Pientaloalueita ja viheralueita tarvitaan. Keskuspuistoa ei saa enää nakertaa lisää. Rantaraitti, meri ja metsät ovat tärkeitä. Tarvitaan lisää kohtaamispaikkoja ja ympäristöjä, joissa voi viettää aikaa ja ladata akkuja. Monenlaista asumista monenlaisille kukkaroille.

Turvallista ikääntymistä
Kotona asuminen ei saa tarkoittaa kotiin hylkäämistä. Tuttu hoitaja tuo turvallisuutta, mutta hoitajia tarvitaan lisää. Omaishoitajille riittävät vapaat ja hoidettaville turvalliset hoitopaikat. Uusia toimintatapoja, kuten perhehoitoa, kannattaa ottaa käyttöön.

Vaihtoehtoja lapsiperheille
Perheiden on saatava itse päättää, kuka hoitaa lapset. Kotihoidon Espoo-lisä kannattaa säilyttää. Varhaiskasvatukseen riittävästi henkilökuntaa. Iltapäivähoitoa tarvitseville.

Kannustusta nuorille
Jokainen nuori on arvokas ja tärkeä. Jos suunta on hukassa, nuorta on autettava oman polun löytämiseen. Mielenterveyspalveluihin nopeammin ja matalammalla kynnyksellä.

Opetukseen laatua
Korkeatasoinen opetus kaikilla tasoilla. Myös taiteessa, kulttuurissa ja liikunnassa. Lisää lukiopaikkoja. Riittävästi lähiopetusta ammattikoulutuksessa. Oppimisvaikeuksiin monenlaisia tukimuotoja, kuten pienryhmiä. Täyskielto koulukiusaamiselle. Myös pieniä kouluja tarvitaan.

Verot ovat ihmisten rahoja
Maltillinen kuntavero ja kiinteistövero. Ei ruuhkamaksuja tai tietulleja. Maakuntaveroakaan ei tarvita.

Terve talous ja tervetullut yrittäjyys
Järkevä ja kestävä rahankäyttö. Ei jättivelkaa lapsille ja tuleville sukupolville. Tervetuloa yritykset, yrittäjät ja laaja yhteistyö oppilaitosten, korkeakoulujen ja yritysten kesken.

Oikea-aikaista hoitoa ja ennaltaehkäisyä
Kaikille nopea pääsy lääkärille. Korona-aikana hoitamatta jääneet ihmiset hoidettava kuntoon mahdollisimman pian. Sporttikortti, uimahallit ja liikuntapaikat ylläpitävät hyvinvointia.

Henkilöautoilu ja pyöräily tasapainossa
Riittävästi pysäköintipaikkoja. Suoria bussiyhteyksiä alueille, jotka ovat kaukana metrosta tai yhteydet hankalia. Henkilöautoilu ja pyöräily täydentävät toisiaan. Turvallisemmat koulutiet.

Pia sosiaalisessa mediassa