Aluevaalit 2022

Tervehdys!

Aluevaalit pidetään 23.1.2022. Ennakkoäänestys ulkomailla oli 12.-15.1.2022 ja kotimaassa 12.-18.1.2022.

Tällä sivulla hiukan alempana näet, mitkä ovat minulle tärkeitä teemoja aluevaaleissa.

Minut löydät Iltalehden, Helsingin Sanomien ja Ylen vaalikoneista. Sen sijaan Länsiväylän vaalikoneessa en ole, jos ihmettelet, miksi en sieltä löydy.

Suurin uudistus vuosikymmeniin tarvitsee osaavat ja kokeneet päättäjät

Viimeksi vastaava suuri uudistus tehtiin 1970-luvulla, jolloin tuli peruskoulu. Erona silloiseen on se, että peruskoulu-uudistus tehtiin vähitellen koko maahan. Nyt uudistus ollaan viemässä koko maahan yhtä aikaa. Siksi on merkitystä, että muutosta läpi viemässä ovat ihmiset, jotka tuntevat lainsäädännön ja nykyisen järjestelmän haasteet.

Jatkossa sosiaali- ja terveystoimen palveluita eivät enää järjestä kunnat ja kuntayhtymät, vaan hyvinvointialueet, joita tulee olemaan 21 sekä Helsinki ja Hus. Kaikkiaan kyse on jopa 24 miljardin euron rahasummasta ja lähes 200 000 ihmisen työpaikasta. Myös pelastustoimi siirtyy hyvinvointialueille. Aluevaalien jälkeen valittujen päättäjien tehtävä on varmistaa, että vuoden 2022 aikana saadaan tehtyä kaikki tarvittava, jotta alueet voivat aloittaa toimintansa 1.1.2023.

Espoon lisäksi 9 muuta kuntaa tarvitsee palvelunsa

Länsi-Uudellamaalla päätämme jatkossa 10 kunnan eli Espoon, Hangon, Inkoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Karkkilan, Lohjan, Raaseporin, Vihdin ja Siuntion terveyspalveluista, vanhustenhoidosta, pelastustoimesta jne.

Espoolaisena tiedostan hyvin sen, että läntisen Uudenmaan 9 muussa kunnassa asuvat eivät halua keskittää kaikkia palveluja kauas, vaan huolehtia lähipalveluiden saatavuudesta myös jatkossa omalla alueellaan. Omassa toiminnassani lupaan katsoa koko ajan kokonaisuutta ja sitä, että ihmisten oikeus peruspalveluihin ja arjen turvallisuuteen toteutuu kaikkialla.

Laita rohkeasti kysymyksiä minulle sähköpostiin, jos on jokin asia, johon haluat saada lisäselvyyttä.

Osoitteeni on pia.kauma@eduskunta.fi ja puhelin 050-5746 764

Ollaan yhteydessä!

Pia sosiaalisessa mediassa