Jämäkkyyttä maahanmuuttoon

Suomessa tarvitaan osaajia ja työtätekeviä yhteiskuntamme rakentajia myös ulkomailta. Heille työlupien pitää järjestyä nopeasti.

Maahanmuuttajilta tulee edellyttää aktiivista työelämään ja koulutukseen osallistumista, kuten muultakin väestöltä. Suomen kieltä on opiskeltava ja yhteiskuntamme säännöt osattava. Maastamme turvaa hakeva henkilö ei saa olla vaaraksi muille. Vakaviin rikoksiin syyllistyneet on palautettava lähtömaihinsa.

Se, että emme ole vaatineet esimerkiksi suomen kielen osaamista pidempiaikaisen oleskeluluvan saamisessa, on johtanut merkittäviin tulkkauskustannuksiin, kun osa maahamme tulleista ei selviä julkisissa palveluissa asioimisesta suomen kielellä vuosikausien maassa asumisen jälkeenkään. Esimerkiksi Tanskassa ja monissa Euroopan maissa maan kielen hallinta on edellytyksenä pidempiaikaiselle oleskeluluvalle ja sosiaaliturvalle.

Humanitäärisessä maahanmuutossa painopiste siirrettävä turvapaikanhakijoista pakolaisleireiltä tulleisiin

Maahanmuutto ja turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ovat muuttaneet myös turvallisuusympäristöämme. Muun rikollisuuden ohella myös terrorismin uhka on kasvanut. Esimerkiksi muutaman vuoden takaisissa Ranskan ja Belgian terroriteoissa rikoksentekijöiden radikalisoituminen tapahtui vankilassa, joten on ensiarvoisen tärkeää, että myös Suomessa on ajantasaista osaamista.

Vuonna 2017 vain alle puolet Suomesta turvapaikkaa hakeneista ulkomaalaisista sai myönteisen päätöksen. Tämä tarkoittaa, että enemmistö turvapaikanhakijoista oli liikkeellä muista syistä kuin kansainvälisen suojelun tarpeesta. Nykyisessä turvapaikkajärjestelmässä on monenlaisia ongelmia. Yksi on perusteettomat uusintahakemukset, joita käytetään palautusten estämiseksi. Pysyvä oleskelulupa pitäisi voida myöntää vain henkilöille, jotka eivät uhkaa yhteiskunnan yleistä turvallisuutta ja jotka haluavat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Turvapaikkahakemusten käsittely tulisikin keskittää EU:n rajoille esimerkiksi yhteistyössä YK:n pakolaisapujärjestö UNHCR:n kanssa. Euroopan unioni on edennyt asiassa hitaasti, koska tähän mennessä maat ovat olleet vastahakoisia keskusten perustamiseen omaan maahansa.

Jatkossa EU: n tulee kehittää järjestelmää siten, että kansainvälistä suojelua saavat henkilöt tulisivat pääasiassa vain pakolaisleireiltä. Silloin suojaa saisivat erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevat naiset ja lapset, kun tällä hetkellä turvapaikanhakijoista suuri osa on ollut verrattain nuoria miehiä. Nykyinen järjestelmä ei toimi ja se tulee muuttaa. Vuoden 2015 kaltainen turvapaikanhakija-aalto voi uusiutua, eritoten kun huomioidaan Afrikan väestömäärän kasvu ja nuoria koskeva tulevaisuuden näköalattomuus, joka on ongelma erityisesti Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Myös Venäjä voi eräänlaisena hybridisodankäynnin muotona ohjata suuren osan esimerkiksi Moskovan alueen siirtotyöläisistä Suomen itärajalle. Lainsäädäntömme ja viranomaistoimintamme pitää olla valmistautunut myös tämänkaltaiseen tilanteeseen.

Pia sosiaalisessa mediassa

Twitter

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ylihuomenna ke 22.3.

Mikä ratkaisee vaalien tuloksen ja millaisia hallitusvaihtoehtoja on vaalien jälkeen?

Tervetuloa vaalikontilleni kuulemaan, mitä mieltä on politiikan konkari.

#eduskuntavaalit2023 #ehdokas61 #uusimaa #kokoomus

Suomen EU-vaikuttaminen on täysin retuperällä. Ennallistamisasetus ja asuntojen pakkoremontit osoittavat, että hallitus on nukkunut, kun on pitänyt pitää Suomen puolia. Pääministeri @MarinSanna pitäisi johtaa EU-politiikkaamme, mutta ei johda. Onnetonta.
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009458532.html

#kokoomus ei ole esittänyt sote-palveluihin leikkauksia. Haluamme saada palvelut kuntoon ja ihmiset jonoista hoitoon hyödyntämällä laajasti eri palveluntarjoajia. Esim. palveluseteleitä ja parempia Kela-korvauksia. Puheet leikkauksista eivät pidä paikkaansa.
#vaalitentti #mtv3

Työn ja eläkkeiden verotusta alentamalla ihmisille jäisi enemmän rahaa käteen maksaa inflaation myötä kohonneet elinkustannukset. On myös oikein palkita ihmisiä työn tekemisestä ja ahkeruudesta. Myös eläkkeellä.
#kokoomus #vaalitentti #mtv

Load More

Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 2 ja se on: "Palkasta ja eläkkeestä enemmän käteen." ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 day ago

Pia Kauma
Minulla on eduskuntavaaleissa 8 erilaista teemaa, joihin voit tutustua tarkemmin nettisivuillani osoitteessa www.piakauma.fi Jokaisesta teemasta on myös video, ja tässä on teema numero 1 ja se on: "Velkaantuminen seis ja talous kasvuun". ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Pia Kauma
Pia Kauma's cover photo ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Minulla on tosi fiksuja ja aktiivisia ihmisiä ympärilläni auttamassa vaaleissa. Julkaisen täällä säännöllisesti heidän tukipuheenvuorojaan.Tässä on Hannu Ranki, ekonomisti. Entinen kollega Pohjola-yhtiöistä."Olen tuntenut Pian jo 1980-luvulta yhteisen työhistoriamme ansiosta.Pia on luotettava, vastuuntuntoinen, rohkea, yhteistyökykyinen ja osaava henkilö. Nykyinen vaikea kansainvälinen poliittinen tilanne, maapallon yhä kiihtyvällä vauhdilla kohtaama ilmastonmuutos ja kotimaiset haasteemme edellyttävät kansanedustajalta kokonaisvaltaista ymmärrystä mahdollisuuksista, vahvuuksista, heikkouksista ja uhista, jotta hän yhdessä muiden kanssa pystyy tekemään mahdollisimman järkeviä kestäviä ratkaisuja ja päätöksiä. Vaikeiden päätösten tekeminen edellyttää rohkeutta, mutta myös vastuuntuntoa mahdollisimman oikeudenmukaisia ratkaisuja tehtäessä. Pian tuntien, uskon vahvasti hänen tähän työhön pystyvän!" ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 month ago

Pia Kauma
Tässä valmistaudutaan suureen apteekkialan paneelikeskusteluun.Mukana useita alaa tuntevia keskustelijoita ja asiantuntijoita.#apteekki #verkkoapteekki #lähipalvelu #uudistus #terveyspalvelu #sote ... See MoreSee Less
View on Facebook