Lasten harrastusten tukeminen

Tällä hetkellä eniten aikaa vievä harrastukseni ovat lasteni harrastukset. Omille harrastuksille jää vain tunti siellä, toinen täällä. Linda ratsastaa ja Nelli joukkuevoimistelee. Tommi pelaa futista ja soittaa rumpuja. Janni soittaa pianoa ja harrastaa joukkuevoimistelua.

Jos en ole illalla kokouksessa, olen melko varmasti viemässä tai tuomassa jotain lapsistamme johonkin harrastukseen. Jos ehdin jossakin välissä juoksemaan lenkin tai käymään bodypumpissa, niin olen tyytyväinen. Kaikkein mieluiten olen kuitenkin pitkien kokousten jälkeen lasten käytettävissä. Automatkoilla ehtii jutella tärkeistä asioista ja käydä läpi päivän tapahtumia.

Kielten opiskelu

Kielet- erityisesti latinokielet – ovat olleet minulle intohimo jo kouluajoista lähtien. Yhdistän ne mielessäni hyvään ruokaan ja letkeään elämäntapaan, jossa nautiskellaan päivä kerrallaan. Äidinkieleni on suomi ja olen työtehtävissäni pärjännyt englannilla ja ranskalla yllättävän hyvin, espanjalla kohtalaisesti ja ruotsilla joten kuten. Näiden lisäksi puhun todella huonosti venäjää ja saksaa. Italiaakin olen aina välillä aloitellut. Joku päivä haluan puhua sitäkin kunnolla.

Eduskunnassa olen jatkanut kielten opiskelua yksi kerrallaan. Kielitaito rapistuu, jos kieliä ei käytä.

Lenkkeilyä omaksi iloksi

Olen käynyt lenkillä niin pitkään kuin muistan. Välillä olen aina tympääntynyt koko lajiin, mutta draivia antavan rock-musiikin avulla sitä taas jaksaa. Juokseminen sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni erittäin hyvin, koska se ei maksa mitään, sinne voi lähteä suoraan kotiovelta eikä se vie paljon aikaa. Minulla ei ole mitään kunnianhimoa juoksemisen suhteen. Pääasia on, että se pitää kropan kuosissa ja pään kasassa. Peruskuntoni testaamiseksi olen neljä kertaa juossut Espoon rantamaratonin puolikkaan, joka on noin 21,5 kilometriä.

Jos taas löytyy vähän enemmän aikaa eli ylimääräinen parituntinen, pakkaan kamppeeni ja menen joko bodypumpiin tai salille. Vuoden 2012 kesällä suoritin metsästystutkinnon ja Britanniassa Green Cardin.

Mökkiprojekteja ja matkustelua

Aloitimme mieheni kanssa 2000-luvun alussa kesämökin rakentamisen Inkooseen. Vuonna 2006 pääsin viettämään 40-vuotissynttäreitäni mökillä.

Mieluisiin matkakohteeni viime vuosina on ollut Italia. Eniten reissaamme Etelä-Euroopassa. Kuuden hengen matkailu ei ole halpaa lystiä. Sen vuoksi mietimme aina tarkasti, mihin lähdemme ja milloin.

Musiikkia korville

Soitin aikoinaan pianoa ja viulua kymmenen vuoden ajan Joensuun musiikkiopistossa. Siihen aikaan taisi olla pulaa viulisteista, koska jopa minä pääsin sinfoniaorkesteriin. Kirjoitusten jälkeen soittaminen jäi, kun tilalle tulivat muut kotkotukset.

Nykyään nautin myös oopperamusiikista ja olin vajaan vuoden Kansallisoopperan säätiön hallituksessakin. Päätin kuitenkin jättää sen tehtävän muille, ja keskittyä politiikan tekemiseen.