Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri. Ennen keväällä 2011 alkanutta kansanedustajuutta olin parisenkymmentä henkilöä työllistävän yrityksen, Laatukeskus Excellence Finlandin, toimitusjohtajana viisi vuotta. Ennen paluutani eduskuntaan olin vientijohtajana it-yrityksessä.

Olen naimisissa ja meillä on neljä lasta: kolme tyttöä ja yksi poika.

Olen syntyisin Joensuusta, jossa kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1985. Olen asunut vuodet 1989-1991 Pariisissa Ranskassa. Perheemme asui ensin Helsingissä, mutta kun lapsia oli kaksi, muutimme Espooseen.

Ammattitaitoa, kielitaitoa sekä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tuntemusta

Kaikki työvuodet yhteenlaskettuna minulla on yli 20 vuoden kokemus yritysmaailmasta. Olen ollut erilaisissa tehtävissä aina kirjanpidosta ja reskontranhoidosta markkinointiin ja johtamiseen. Työhöni on lähes aina liittynyt kansainvälisyys, ja omimmillani olen ollutkin kansainvälisissä markkinoinnin ja myynnin tehtävissä.

Ennen kansanedustajuutta toimin yrityksessä nimeltä Laatukeskus Excellence Finland. Laatukeskuksen taustalla on Suomen Laatuyhdistys ry., jossa on jäsenenä lähes 500 yritystä ja julkisyhteisöä eli lähes kaikki keskeisimmät suuryrityksisemme (Nokia, Metso, Kone jne.) sekä julkisyhteisöjä (kuten HUS, Espoon ja Helsingin kaupungit, Valtiokonttori ja KELA). Tätä kautta tunnen aika hyvin suomalaisen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kehittämisen haasteet. Näiltä sivuilta kohdasta ”Koulutukseni ja työkokemukseni” löydät enemmän tietoa ammatillisesta taustastani.